Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün en fazla can aldığı ülke açık aça Amerika Birleşik Devletleri oldu. Bu süreçte spor faaliyetlerini de durma noktasına getiren salgın, Amerikan Basketbol Ligi NBA’de de aynı etkiyi yarattı.
Koronavirüs pandemisi nedeniyle askıya alınan NBA liginin 2019-2020 sezonunun kalan maçlarının ise ne zaman oynanacağı bu süreçte büyük bir merak konusu oldu. Konuya ilişkin çok çeşitli iddialar ortaya atılırken, mücadelelerin ise Temmuz ayının sonundan sonra tek bir şehirde olacak şekilde yapılması planlanıyor. Buna dair görüşmelerin yapıldığı sürecin sonucunda verilecek kararı ise ülkenin salgınla gidişatı belirleyecek.
Tek Şehirde Olması Planlanıyor
Konuya ilişkin NBA tarafından yapılan açıklamada, Ulusal Basketbol Oyuncular Birliği ile çalışmaların sonrasında, Florida eyaletine bağlı olan Orlando şehri işaret etildi. Şehirde yer alan ESPN Wide World Spor Kompleksi’nde tüm maçların oynanması için de The Walt Disney şirketi ile görüşmeler yapıldığı bilgisi edinildi.
Ayrıca açıklamada, antrenmanların ve maçların da tek bir merkezde olmasının planlanmakta olduğu öğrenildi.
Organizasyonlarda bulunacak herkesin sağlığının ise bu durumda öncelikli olduğu belirtilirken, halk sağlığı uzmanları ve hükümet yetkilileri ile çalışmalar yapıldığı eklendi.
Gerekli sağlık protokolleri üzerindeki çalışmaların ardından, 11 Mart’ta ara verilen liglerin geleceği de netleşmiş olacak.
Güncel Yazılar
- Koç Ene, Derbi Galibiyetinin Ardından Açıklamalarda Bulundu
- Bursa Derbisinde Gülen Taraf Ev Sahibi Tofaş Oldu
- İDDİA: Beşiktaş, Guard Rotasyonuna Allman’ı Ekliyor (Analiz)
- Fenerbahçe, Madar’ın Kısmı Görme Kaybı Yaşadığını Açıkladı!
- Anadolu Efes’e Bir Kötü Haber de Clyburn’den!
- Eksik Utah, Portland Engelini Uzatmada Geçti (Ömer Faruk 15 ribaund)
- Partizan, FMP’yi Ezip Geçti!
- Olympiakos, Lavrio Deplasmanında Terlemedi
- Koç Aktaş, Daçka Galibiyetini Değerlendirdi
- Merkezefendi, Daçka’yı Geriden Gelip Son Nefeste Geçti
- Koç Alimpijevic, Fenerbahçe Zaferini Değerlendirdi
- Maç Sonu Analizi: Beşiktaş, Olaylı Derbide Güçlü Fenerbahçe’yi Savunmasıyla Geçti
- Denver, Phoenix Deplasmanından Galibiyet Çıkardı
- 2023-24 Turkish Airlines Euroleague 11. Haftanın Panoraması ve Ödüller
- Baskonia, Valencia Deplasmanında Farklı Kazandı
- Koç Sarıca, Bahçeşehir Galibiyetini Değerlendirdi
- Karşıyaka, Bahçeşehir Deplasmanından Galibiyetle Dönüyor
- Koç Can ve Ercan, Kızıl Yıldız Maçı Öncesi Değerlendirmelerde Bulundu
- Maç Önİzlemesi: Kızıl Yıldız – Anadolu Efes
- Fenerbahçe Real’in Namağlup Serisini Bitirdi