16 Nisan 2024
2020 Draft Kurası

2020 Draft Kurası Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi

Koronavirüs salgını tüm dünyada spor organizasyonlarının iptal olmasına ya da ertelenmesine neden olmaya devam ediyor. Amerikan Basketbol Ligi NBA de 19 Mayıs günü Chicago’nun ev sahipliği yapacağı 2020 Draft Kurası etkinliğinin salgın sebebiyle ertelendiğini duyurdu.

Amerikan Basketbol Ligi NBA, 19 Mayıs gününde 2020 Draft Kurası için Chicago’nun ev sahipliği yapacağı etkinliğe gün sayıyordu. Fakat yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle kuranın ileri bir tarihe erteleneceği NBA Basketbol Ligi’nin resmi internet sitesinden duyuruldu.

Öte yandan yapılan açıklamada, kura sonrasında 19 ve 24 Mayıs aralığında yapılması planlanmakta olan etkinlik de ertelendi. Bu etkinlikte, oyuncuların birtakım ölçümlerden geçerek takımlarla antrenmanlara çıkacaklardı.

NBA Karşılaşmaları Da 12 Mart’ta Ertelenmişti

Basketbol takımlarının drafta oyuncu seçecekleri sırayı belirleyen kura, normal sezon içerisinde elde edilmiş olan sıralamalara göre şekillenmiş olacak. Bu da, kura sayesinde sezonu daha alt sıralarda tamamlamış olan ekiplerin, draft organizasyonunda üst sıralardan seçim yapma imkanlarını doğurmuş olacak.

Koronavirüs salgını sebebiyle tüm dünyada ligler süresiz olarak askıya alınırken, Amerikan Basketbol Ligi’nin NBA mücadeleleri de 12 Mart itibariyle süresiz olarak askıya alınmıştı.

Maçların ne olacağına ilişkin duruma dair henüz net bir açıklama yapılmamış olsa da, Amerika’daki koronavirüs seyri, beraberinde lig endişesini de getiriyor.