Lisanslı kadın hakemlerin sayısının artması için Uluslararası Basketbol Federasyonu harekete geçmeye karar verdi. 2021-2023 dönemi olarak da bilinen yeni döngüde, FIBA Oyun Yetkilileri, FIBA Lisanslı kadın hakemlerin sayılarının artması için çalışacak.
FIBA Lisansı bulunan kadın hakemlerin sayılarının artması için harekete geçen Uluslararası Basketbol Federasyonu, yeni döngüde sayıyı artırmaya kararlı olarak hareket ediyor.
Dünya çapındaki FIBA Lisanslı kadın hakemler bundan sonraki süreçte artık çok daha fazla görülecek.
2019-2023 döngüsü adına FIBA’nın stratejik hedeflerinden biri de ‘Basketbolda Kadınlar’ kapsamı olmuştu. Bu çerçevede FIBA Merkez Kurulu, 2021-2023 lisans dönemi için de harekete geçti.
Edinilen bilgilere göre her ulusal federasyon için ekstra bir kadın hakem lisans tahsisine izin verilmesi kararlaştırıldı. Duyuru tüm dünyada büyük anlamda yankı uyandırırken, FIBA’nınn ise bu anlamda beklentisi bulunuyor.
Kadın Lisanslı hakem sayısında %20 %30 oranında bir artış yaşanması hedefleniyor.
50 Yaş Sınırında Değişiklik Onaylandı
Öte yandan aynı zaman dilimi içerisinde, aynı lisans dönemi için komisyon üyesi adaylarına da, kadın adaylara öncelik tanınması için ek lisans tahsis edileceği öğrenildi.
Ayrıca FIBA Merkez Kurulu, yapmış olduğu duyuruda 50 yaşına gelmiş hakemlere de aynı görevde devam etme fırsatını değerlendirdiğini belirtti. Ve bu anlamda belirtilen iç yönetmelik değişikliklerini de onayladığı bilgisini paylaştı.
Güncel Yazılar
- Türkiye Basketbol Süper Ligi Play Off: Türk Telekom – Karşıyaka Önizleme
- Koç Ataman, Fenerbahçe Zaferi Sonrası Konuştu
- Maç Sonu Analizi: Efes, Clyburn’ün Son Saniye Üçlüğü ile Ataşehir’de Kazandı!
- Türkiye Basketbol Süper Ligi Play Off: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes Önizleme
- İDDİA: Asvel, M’Baye’yi Kadrosuna Katmak İstiyor (Analiz)
- Sırp Uzun Ristic, Galatasaray’a Veda Etti
- Levallois, Son Şampiyon Asvel’i Tatile Gönderdi!
- İDDİA: Bologna, Dobric ile İlgileniyor (Analiz)
- İDDİA: Efes, Yerli Rotasyonuna Erkan’ı Ekliyor (Analiz)
- İDDİA: Efes, Beaubois ile Yeniden Kontrat İmzalamak Üzere!
- Rytas, Zalgiris’i Farklı Geçip Beraberliği Yakaladı
- Koç Itoudis, Efes Zaferinin Ardından Konuştu
- Maç Analizi: Fenerbahçe’den Efes’e Tarihi Fark!
- İDDİA: Bayern’in İlk Transferi Hollatz Oluyor (Analiz)
- Koç Trinchieri, Bayern’den Ayrıldığını Resmen Açıkladı
- Williams, Detroit’in Yeni Koçu Olarak Kontratıyla Tarihe Geçti
- Barça, Valencia’yı Deplasmanda da Ezip Geçerek Yarı Final Biletini Kaptı!
- Ulm, Uzatmada Kazanıp Bayern’i Eledi!
- Seri Analizi: Fenerbahçe Beko – Anadolu Efes (2023 BSL Yarı Final)
- RESMİ: Manisa’nın Yeni Koçu Kandemir Oldu