19 Mayıs 2024
Nick Calathes

Nick Calathes İle Yollar Ayrıldı

Basketbolda yılın ayrılıkları tüm hızıyla yaşanmaya devam ediyor. Yunanistan ekiplerinden olan Panathinaikos Basketbol Takımı’nda Nick Calathes ile yolların ayrıldığı resmen duyuruldu. 31 yaşında tecrübeli oyuncu, takımında ise 8 yıl boyunca forma terletmişti.

Yunanistan’ın Panathinaikos Basketbol Takımı’nda 8 yıldır forma terleten yıldız ismi Nick Calathes ile yollar resmen ayrıldı. Konuya ilişkin açıklamayı Yunan kulübü yaptı.

31 yaşındaki tecrübeli sporcu ile yollarını ayırma kararı alan ekibin bu beklenmeyen ayrılık haberi ise basketbol gündemine bomba gibi düştü.

Basketboldaki kariyerine Panathinaikos ekibi ile başlayan yıldız basketbolcu, sonrasında ise Rusya temsilcilerinden olan Lokomotiv Kuban takımında forma giymişti.

Amerikan Basketbol Ligi olan NBA’de Memphis Grizzlies ekibinde de forma terleten yıldız oyuncu, 2015 yılında ise kariyerine başladığı Yunan takımına geri dönmüştü.

Oyun kurucu konumunda bulunan 31 yaşındaki tecrübeli sporcu, THY Avrupa Ligi’nde ide Panathinaikos ekibi ile 2011 yılında şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Yoluna Barcelona İle Devam Edebilir

Ayrıca 2018 ve 2019 sezonunda da en iyi 5’in içerisine girmeyi başaran Nick Calathes, Yunanistan liginde ise toplamda 6 şampiyonluğa ulaşmıştı.

Yunanistan liginde ayrıca 3 kez de sezonun en değerli oyuncusu olarak seçilen Calathes, geçen sezon 28 maçta forma giydi ve 13,3 sayı, 9,1 asist ve 4,9 ribaunt ortalamalarına ulaştı.

Yıldız sporcunun İspanya ekibi olan Barcelona’ya transfer edileceği de iddia edilenler arasında yer alıyor.

Güncel Yazılar