Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Pınar Karşıyaka için mali nedenlerden dolayı 1 puan silme cezası verilmişti.
ING Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Pınar Karşıyaka ekibi, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun ceza kararına itiraz edeceğini açıkladı. Mali sebeplerden dolayı 1 puan silme cezası alan kulüp bunun için TBF Tahkim Kurulu’na başvuracaklarını belirtti.
TBF Yönetim Kurulu tarafından mali nedenlerden dolayı Pınar Karşıyaka ekibine 1 puan silme cezası verildiği açıklanmıştı. Bu karara itiraz ise kulüpten geldi. Kulüp konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.
Açıklamada, TBF’nin bugün gerçekleştirmiş olduğu yönetim kurulu toplantısında verilen karara değinildi. Yeni sezonun gelirlerine ilişkin eksik görülmesi nedeniyle kulübe verilen 1 puan silme cezasının hatırlatıldığı belirtildi.
Takımın önceki iki sezona dair gelir ve gider dengelerinin de mali kurul ve hukuk kurulu tarafından onaylandığına dikkat çekildi.
Kendilerine ulusal lisans verilmiş olduğuna da özellikle dikkat çekildi.
İtiraz Edilecek
Gelecek sezonda sponsorluk sözleşmelerinin de henüz imzalanmadığı ifade edildi. Ve bu sebepten kaynaklı olarak da Türkiye Basketbol Federasyonu’na itiraz yapılacağı ifade edildi.
Öte yandan Pınar Karşıyaka, 20 yıldan fazla bir süredir sponsor olan Pınar markasının vermiş olduğu niyet mektubuna da dikkat çekti. Ve ilgili kurul tarafından da bunun kabul görmemiş olmasının üzücü ve kabul edilemez olduğunun altını çizdi.
Güncel Yazılar
- Analiz: Bayern, Monaco’yu Son Topta Devirdi!
- Koç Sekizkök, Quentin Yenilgisi Sonrası Konuştu
- Galatasaray, Fransa’da Kaybetti ve Tur Şansını İstanbul’a Bıraktı
- Maç Önİzlemesi: Los Angeles Lakers – Miami Heat (16.01.25)
- Maç Önİzlemesi: Utah Jazz – Charlotte Hornets (16.01.25)
- Maç Önİzlemesi: Milwaukee Bucks – Orlando Magic (16.01.25)
- Maç Önİzlemesi: New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks (16.01.25)
- Maç Önİzlemesi: Toronto Raptors – Boston Celtics (16.01.25)
- Koç Jasikevicius, Kızıl Yıldız Zaferi Sonrası Konuştu
- Analiz: Fenerbahçe, Belgrad Deplasmanından Üçlüklerle Çıktı
- Analiz: Bahçeşehir, Sonuncu Trefl Karşısında Zorlandı Ama Sürprize İzin Vermedi ve Çeyrek Finali Garantiledi
- Eksik Karşıyaka, Promitheas Deplasmanında Kaybederek Şampiyonlar Ligi’ne Veda Etti
- Analiz: Telekom, Hamburg Karşısında Savunma ile Galibiyete Ulaştı
- Maç Önİzlemesi: FC Bayern Munich – AS Monaco (15.01.25)
- Maç Önİzlemesi: Kızıl Yıldız – Fenerbahçe Beko (15.01.25)
- Maç Önİzlemesi: Trefl Sopot – Bahçeşehir Koleji (15.01.25)
- Milwaukee, Sacramento’yu Rahat Bir Şekilde Geçti
- Analiz: Olympiakos, Vitoria Deplasmanından Uzatmalı Galibiyetle Çıkmayı Başardı
- Partizan, Asvel’i Taraftarı Önünde Sahadan Sildi!
- Maç Önİzlemesi: Portland Trail Blazers – Brooklyn Nets (15.01.25)