30 Nisan 2024

Kemba Walker: “Sadece Basketbol Oynamak İstiyorum”

Kariyeri son üç sezonda yaşadığı sakatlıklardan dolayı düşüşe geçen Kemba Walker, Boston Globe’dan Gary Washburn’e verdiği demeçte, ne olursa olsun basketbol oynamak istediğini dile getirdi.

Hali hazırda Detroit Pistons kadrosunda yer alan ve Pistons tarafından serbest bırakılması gündemde olan eski All-Star gard, hala bir NBA takımına verebileceği birçok şey olduğunu düşünüyor.

“Harika hissediyorum. Dürüst olacağım. Fırsatım olacak. Şu anda hiç acelem yok. Sadece çalışıyorum ve elimden geldiğince iyi hissetmeye çalışıyorum. Ve şu anda harika hissediyorum. Uzun zamandır hissettiğim kadar iyi hissediyorum. Sadece fırsatı bekliyorum.”

Geçen sezona New York Knicks ile başlayan ancak koç Tom Thibodeau ile yaşadığı sorunlar yüzünden normal sezonda sadece 37 maçta forma giyen Walker, Pistons kadrosunda düşünülmesinde kariyerine NBA’de devam etmek istiyor.

“Sadece yeniden basketbol oynayabilmek istiyorum; Bench olup olmaması umurumda değil. Kariyerime yedek kulübesinden çıkıp basketbol oynayarak başladım. Kimin umrunda? Sadece sevdiğim gibi top oynayabilmek, harika, harika takım arkadaşlarının etrafında olmak ve sadece eğlenmek istiyorum.”

32 yaşındaki Kemba Walker son üç sezonda yaşadığı sakatlıklar yüzünden şampiyonluğa oynayan Boston Celtics’ten gönderildi. Son olarak New York Knicks formasıyla beklentileri tam olarak karşılayamayan Walker, geçen sezonu 11.6 sayı, 3.0 ribaunt ve 3.5 asist ortalamalarıyla noktaladı.

Pistons tarafından serbest bırakılması gündemde olan Walker’a şans verecek bir NBA takımı çıkıp çıkmayacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz.