30 Nisan 2024

LeBron James, Robert Sarver Hakkında: “NBA’de Bu Tür Davranışlara Yer Yok”

Los Angeles Lakers ile ağustos ayı başında sözleşme yenileyen süper yıldız LeBron James, geçtiğimiz günlerde çalışanlarına karşı ırkçı ve cinsiyetçi söylemleri yüzünden NBA yönetimi tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti ve 10 milyon dolar cezaya çarptırılan Phoenix Suns’ın sahibi Robert Sarver hakkında sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

37 yaşındaki LeBron James, Sarver hakkında şunları dile getirdi:

“Sarver hakkında çıkan haberleri birkaç kez okudum. Dürüst olmam gerekirse; ligimiz bu konukla kesinlikle yanlış karar verdi. Bunun sebebini açıklamama gerek yok. Hepiniz Sarver hakkında çıkan haberleri okudunuz. Daha önce de söylediğim gibi NBA’de bu tür davranışlara yer yok.”

Phoenix Suns’ın sahibi Robert Sarver, geçtiğimiz Salı günü hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, kulübün sahibi olduğu 17 yıl boyunca çalışanlarına karşın kullandığı ırkçı ve cinsiyetçi ifadeler yüzünden lig yönetimi tarafından suçlu bulunmuştu.

LeBron James, Sarver’in bir yıl hak mahrumiyeti cezası almasını eleştirirken, bunun yerine Suns’ın sahibinin ligden ihraç edilmesi gerektiğini şu sözlerle savundu:

“Bu ligi seviyorum. Liderlerimize saygı duyuyorum. Ama alınan kararı doğru bulmuyorum. Hiçbir işyerinde kadın düşmanlığı, ırkçılık ve cinsiyetçiliğe yer yoktur. Takımın sahibi olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Bu ligin bağlı olduğu belli değerler var ve bunlar sayesinde ayakta duruyor.”

Phoenix Suns’ın sahibi Robert Sarver, ceza aldıktan sonra yaptığı açıklamada, lig yönetimi tarafından açıklanan raporda hakkındaki bazı iddialara katılmadığını dile getirirken, çalışanlarına karşı kullandığı dil ve davranış biçiminden ötürü sorumluluk almaktan geri kalmayacağını ve üzgün olduğunu ifade etmişti.