28 Nisan 2024
FIBA Europe Cup iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Europe Cup Haftanın Panoraması ve Ödüller (2. Etap – 4. Hafta)

FIBA Europe Cup 2. etapta 4. haftanın programını geride bıraktık.

Hem Manisa hem de Bahçeşehir ile keyiflendiğimiz güzel bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Demir’in göreve gelmesinin ardından ligde istediği reaksiyonu alan ve çıkışan geçen temsilcimiz Manisa BBSK, burada Europe Cup’da ise ilk 3 maçı üst üste kaybettikten sonra elenme tehlikesi ile karşı karşıya kalmışlardı. Ama bu hafta ligdeki çıkışlarını buraya da taşımayı başardılar ve evlerinde kaybettikleri Gravelines’ı bu kez Fransa’da yenerek gruptan çıkma umutlarını son 2 haftaya taşımayı başardılar. Evet ikili averajı alamadık ama elde ettikleri bu altın değerindeki deplasman galibiyeti için, tamam mı devam mı maçında ortaya koydukları mücadele için biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Portekiz takımları son yıllarda Avrupa kupalarında artık kolay lokma seviyesinden çıkarak daha dişli, daha mücadeleci takımlar haline geldiler. Sporting de bu sezon Europe Cup’da böyle anılan ekiplerden birisi. Kuşkusuz bunun en büyük nedenlerinden birisi de doğru yabancı seçimleri. Bu hafta da tecrübeli guardları Ron Curry‘den en yüksek verimi elde ederek Jonava gibi denk bir rakibi 15 sayı farkla ve tam 103 sayı üreterek yenmeyi başardılar. 30 yaşındaki Amerikalı guard, 18 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 3 top çalma gibi parmak ıssırtan istatistiklere imza atarak tam 38 verimlilik puanına ulaştı ve tabiki alkışlarla haftanın MVP’si seçildi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Ron Curry (Sporting): 18 sayı, 11 ribaund, 6 asist, 38 vp
  • Davide Moretti (Varese): 29 sayı, 4 asist, 29 vp
  • Tyler Cavanaugh (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 vp
  • Ryan Luther (Manisa BBSK): 14 sayı, 5 ribaund, 4 t.çalma, 22 vp
  • Cleveland Melvin (FC Porto): 19 sayı, 3 ribuand, 5 t.çalma, 22 vp

PUAN DURUMU: