2 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu İlk Haftanın Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde son 16 turunun ilk hafta maçları tamamlandı.

3 temsilcimiz ile de üzüldüğümüz, keyifsiz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son 16 turunun daha ilk haftasında iki şampiyonluk adayı takımın kapışmasını izledik! Bu turnuvanın en tecrübeli ve en başarılı takımlarından birisi olan Tenerife, maalesef İzmir’de temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı uzatmanın ardından 97-106’lık skorla devirmeyi başardı. Koç Vidorreta ve öğrencileri Avrupa’nın en zorlu deplasmanlarından birinde kazanarak bu sezon da şampiyonluğun güçlü adaylarından biri olduklarını kanıtladılar ve bir kez daha gördük ki tecrübe bu seviyelerde bazen kalitenin bile önüne geçebiliyor. 40 yaşındaki Huertas ve 34 yaşındaki Shermadini liderliğinde aldıkları bu kritik deplasman galibiyeti için onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Tenerife bu hafta sadece bu turnuvanın değil, tüm Avrupa’nın en zorlu deplasman atmosferlerinden birinde, İzmir Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda denk rakiplerinden biri olan temsilcimiz Pınar Karşıyaka’yı uzatmada devirmeyi başardı. Bu altın değerindeki deplasman galibiyetinde istatistiklerde öne çıkan isim ise Giorgi Shermadini oldu. 34 yaşındaki Gürcü uzun, 34 dakika sahada kalırken 25 sayı (9-12 ikilik, 7-7 s.atış), 9 ribaund, 5 saist, 0 top kaybı istatistikleriyle tam 37 verimlilik puanına ulaştı. Biz de veteran uzunu bu müthiş performansından ötürü alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Giorgi Shermadini (Tenerife): 25 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 37 vp
  • Sam Griesel (Telekom Bonn): 20 sayı, 7 ribaund, 2 asist, 28 vp
  • Emmanuel Nzekwesi (Cholet): 23 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 27 vp
  • Tyson Carter (Unicaja Malaga): 21 sayı, 7 ribaund, 6 asist, 25 vp
  • Troy Caupain (UCAM Murcia): 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 23 vp

PUAN DURUMU: