30 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (18.Hafta)

BKT EuroCup 18. haftasının programını geride bıraktık.

Türk Telekom ile sevindiğimiz, Beşiktaş Emlakjet ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon Almanya’da şampiyon olan Ratiopharm Ulm, bu sezon EuroCup’a iddialı bir giriş yapmıştı ama son haftalarda üst üste kötü sonuçlar almış, bir düşüş içindeydi. Koç Gavel’in öğrencileri normal sezonun son haftasında ise grubun liderlik koltuğunda oturan Bourg’u deplasmanda olmalarına rağmen beklenenden daha iyi bir basketbolla, etkili bir hücum performansı devirmeyi başarmıştı. Bu sonuçla normal sezonu 4. bitiren ve play-off eleme maçı için ev sahibi avantajını cebine koyan Alman ekibini biz de alkışlarla kutluyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

İtalya milli takımının da önemli parçalarından birisi olan Marco Spissu bu sezon Venezia forması ile EuroCup’da da iyi performanslara imza attı. Evet takımının play-off biletini kapmasını sağlayamadı belki ama normal sezonun kapanış maçında Hamburg deplasmanında 90 sayı üreterek aldıkları galibiyetin başmimarıydı. 27 dakika sahada kalan 28 yaşındaki solak guard, 25 sayı (3-6 üçlük, 4-5 ikilik, 8-9 s.atış), 1 ribaund, 5 asist, 1 top çalma istatistikleriyle 29 verimlilik puanına ulaştı. Ayrıca o sahadayken İtalyan ekibi rakibine tam 14 sayı farkla üstünlük kurdu. Biz de onu bu etkili performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Marco Spissu (Venezia): 25 sayı, 5 asist, 29 vp
  • Kenan Kamenjas (Buducnost): 12 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 28 vp
  • Vytenis Lipkevicius (Lietkabelis): 17 sayı, 6 asist, 4 t.çalma, 28 vp
  • James Palmer (Türk Telekom): 22 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 27 vp
  • Tyson Ward (Paris Basketball): 20 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 25 vp

PUAN DURUMU: