2 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu 3. Haftanın Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde son 16 gruplarının üçüncü hafta maçları tamamlandı.

Pınar Karşıyaka ve Tofaş ile keyiflendiğimiz, Galatasaray Ekmas ile de üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon ortasında başarılı ve tecrübeli koçunun kişisel nedenlerle görevden ayrılması sonucu koç değişikliğine gitmek zorunda kalan Hapoel Jerusalem hedefi doğrultusunda tam gaz ilerlemeye devam ediyor. İsrail ekibinin bu sezon da hedefi kupayı kaldırmak ve ülkede devam eden olağan üstü hal nedeniyle iç saha maçlarını taraftarlarından yoksun bir şekilde Belgrad’da oynamak zorunda kalmalarına rağmen etkileyici sonuçlar almayı da başarıyorlar. Bu hafta da şampiyonluk yolunda en önemli rakiplerden biri olan, turnuvanın en tecrübeli takımlarından Tenerife’yi konuk etmişler ve 85-61’lik skorla adeta sahadan silmişlerdi! Biz de onları bu dominant galibiyetin ardından alkışlarla haftanın en iyi takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcilerimizden Pınar Karşıyaka son 16 grubuna kötü bir giriş yaparak ilk 2 maçını kaybetmişti ama bu hafta kendisi gibi 2’de 0 çeken Peristeri karşısında İzmir’de altın değerinde bir galibiyet aldı ve ilk 2 sıra yani çeyrek final için şansını sürdüdü. Müthiş bir taraftar desteği eşliğinde tam 93 sayı atarak kazandıkları maçın mimarı bu kez alıştığımız gibi Amerikalı oyunculardan biri değildi… Koç Sarıca ile müthiş bir gelişim gösteren ve artık takımın 1 numarada en güvendiği isim haline gelmeyi başaran Kenan Sipahi‘den bahsediyoruz. Bu hafta da Yunan ekibi karşısında 27 dakika sahada kalırken 18 sayı (2-4 üçlük, 5-5 ikilik, 2-2 s.atış), 7 ribaund, 4 asist ile 24 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka): 18 sayı, 7 ribaund, 4 asist, 24 vp
  • Jayvon Graves (Ludwigsburg): 23 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 24 vp
  • Caleb Homesley (Tofaş): 22 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 2 top çalma, 22 vp
  • Brynton Lemar (Hapoel Jerusalem): 17 sayı, 4 ribaund, 3 asist, 21 vp
  • Howard Sant-Roos (UCAM Murcia): 11 sayı, 6 ribaund, 9 asist, 3 t.çalma, 21 vp

PUAN DURUMU: