29 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 26. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 26. hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Euroleague’deki 3. sezonunu geçiren AS Monaco, doğru yatırım ve yapılanmanın meyvelerini toplamaya devam ediyor. Fransız ekibi Euroleague tarihinin en skorer 2. ismi James liderliğinde bu hafta da önemli galibiyete imza attı. Evinde bu haftaya kadar sadece 1 kere kaybetmiş olan, ligin güçlü ilk 4 adaylarından biri olan Bologna’yı beklendiği gibi çekişmeli geçen bir mücadelenin ardından son nefeste 78-81’lik skorla geçmeyi başardılar. Bu sayede averajla 4. sıraya kadar yükselen ve bir kez daha Final Four adaylarından biri olduklarını kanıtlayan Monaco’yu biz de aldığı bu altın değerindeki deplasman galibiyeti için alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

29 yaşında olmasına rağmen Euroleague’deki çaylak sezonunu geçiren Codi Miller-McIntyre, koç Ivanovic’in göreve gelmesiyle beraber Baskonia‘nın net olarak saha içi lideri oldu ve sergilediği çok yönlü performanslarla alkışları toplamaya devam ediyor. Bulgaristan milli takımında da devşirme olarak forma giyen Amerikalı oyun kurucu, bu hafta takımının zayıf rakibi Asvel’i farklı yendiği maçta da adeta şov yaptı. 20 asist ile Euroleague tarihine geçen McIntyre, istatistiklerine 11 sayı ve 11 ribaund da ekleyerek organizasyon tarihinde 4. kez triple-double performansına imza atan oyuncu oldu. Biz de onu bu tarihi performansın ve yakaladığı 42 verimlilik puanının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Codi Miller-McIntyre (Baskonia): 11 sayı, 11 ribaund, 20 asist, 42 vp
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 22 sayı (4-7 üçlük), 4 ribaund, 6 asist, 32 vp
  • Nikola Mirotic (Olimpia Milano): 23 sayı (6-7 üçlük), 5 ribaund, 29 vp
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 27 sayı, (4-8 üçlük), 2 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 29 vp
  • Keenan Evans (Zalgiris Kaunas): 25 sayı (5-10 üçlük), 2 ribaund, 6 asist, 28 vp

PUAN DURUMU: