30 Nisan 2024

Vasillije Micic: “Yunanistan ve Türkiye Güçlü Rakipler”

Yaz döneminde NBA hayali gerçekleşmeyen ve önümüzdeki sezonda kariyerine Anadolu Efes’te devam edecek Vasillije Micic, şu anda Sırbistan Milli Takımıyla FIBA Dünya Kupası Elemeleri ve Euro Basket 2022 için kampta bulunuyor.

Sırbistan, FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nin ikinci turunda A Milli Takımımızın da yer aldığı I grubunda mücadele edecek. İlk turdan ikinci tura sadece bir galibiyet taşıyabilen Sırplar, 25 ağustosta önce evlerinde Yunanistan, ardından da deplasmanda Türkiye ile kritik iki maça çıkacak. Bu zorlu maçlar öncesi Sırp milli takımının yıldızlarından Micic, verdiği demeçte şanslarını değerlendirdi:

“Her zaman günden güne, her seferinde bir maç olarak düşünürüm. Euro Basket’ten önce karşılaşmamız gereken her iki takım da (Yunanistan ve Türkiye) çok iyi. Ama aynı zamanda bizim kadromuz da yetenekle dolu. Bizim için her şey yeni. Ancak şimdi, en güçlü takımıyla Belgrad’a gelen Yunanistan’ı düşünüyoruz ve Eurobasket’ten önce oynamamız gereken en rekabetçi maçlardan biri olacak.”

Verdiği demeçte, Avrupalı NBA oyuncular hakkında da konuşan Anadolu Efes’in yıldızı şunları dile getirdi:

“Çok güçlü bir organizasyon. Hepsi burada oynamak istedi ama bazı NBA oyuncularının dinlenme dönemiyle çakıştı. Çoğu büyük sözleşmeler imzaladı ve bu da kararları üzerinde çok fazla etkiye sahip olmalarını sağlıyor.”

Eurohoops

Sırbistan Milli Takımı FIBA Dünya Kupası Elemelerinde oynayacağı iki maçın ardından Euro Basket için Çekya’ya hareket edecek. D grubunda Çekya, Finlandiya, Hollanda, Polonya ve İsrail ile ilk üçe girip Berlin’de düzenlenecek eleme maçlarına katılma mücadelesi verecek.