30 Nisan 2024

Galatasaray NEF, Fenerbahçe Beko Karşısında Raymar Morgan Liderliğinde Kazanmayı Bildi

22. Cevat Soydaş Turnuvası’nın finalinde ING Basketbol Süper Ligi‘nin iki güçlü takımı Fenerbahçe Beko ile Galatasaray NEF, TOFAŞ Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Sarı kırmızılılar, kıran kırana geçen mücadelede Fenerbahçe Beko’yu Raymar Morgan’ın etkili oyunuyla 72-75 mağlup etti.

Bu sonuçla sarı kırmızılılar Cevat Soydaş Turnuvası’nda şampiyon oldu.

Galatasaray NEF cephesinde EuroBasket’te Bulgaristan’ı temsil eden Dee Bost kadroda yer almadı. Sarı lacivertlilerde ise sakatlıkları bulunan Nemanja Bjelica, Tonye Jekiri, Tarik Biberovic, İsmet Akpınar, Jonathan Motley yanı sıra EuroBasket’te mücadele eden Nick Calathes ve Marko Guduric kadroda yoktu.

Calathes ve Guduric’in yeni sezon hazırlıklarına koç Dimitris Itoudis ile birlikte takım İstanbul’a döndükten sonra katılması bekleniyor.

Galatasaray cephesinde Raymar Morgan 24 sayıyla takımın skor yükünü çekerken, Dylan Ennis galibiyete 15 sayılık katkı verdi. Braian Angola ise 13 sayıyla oynadı.

Fenerbahçe Beko’da ise Nigel Hayes-Davis 19 sayıyla takımın en skorer ismi olurken, Carsen Edwards 10, Dyshawn Pierre ise 11 sayıyla öne çıkan isimler oldu.