29 Nisan 2024

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (3. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 3. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçtiğimiz sezonun son kısmında özellikle evinde aldığı galibiyetlerle dikkat çeken ve bu sayede lige tututan Aliağa Petkimspor, yeni sezonda artık ligin en zorlu deplasmanlarından biri haline geldiğini kanıtladı! İlk hafta İzmir derbisinde konuk ettikleri güçlü rakipleri Karşıyaka’yı devirmelerinin bir tesadüf olmadığını bu hafta konuk ettikleri bir diğer önemli rakipleri Galatasaray’ı 76-74’lük skorla son nefeste yenerek gösterdiler. Birçok takıma göre daha sınırlı bir bütçesi olan ve yerli rotasyonu da zaman zaman yetersiz kalan Petkim, elindeki genç oyuncuları en verimli şekilde kullanıp kadro mühendisliği ve takım kimyası konusunda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Biz de koç Gören ve öğrencilerini ve aldıkları bu değerli galibiyet için alkışlarla kuluyor, haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Can’ın göreve gelmesiyle Anadolu Efes elbette farklı bir sistemde oynuyor ama bazı oyuncular vardır ki her sistemde, her şartta değerlerini korurlar, en yüksek verimlilikte oynamayı istikrarlı bir şekilde ortaya koymaya başarırlar. İşte 35 yaşına gelen Rodrigue Beaubois da bu isimlerden birisi. Tecrübeli Fransız yıldız örnek bir profesyonel ve kendisini her zaman, maç ayırt etmeden hazır tutmayı başarıyor. Lig maçlarında daralan rotasyonda da koç Can’ın en güvendiği isimlerin başında geliyor kuşkusuz. Bu hafta da Karşıyaka gibi güçlü bir rakip karşısında rahat bir galibiyet alınmasını sağlayan ana parça konumundaydı. 25 dakika sahada kalırken 3-7 üçlük, 6-6 ikilik, 7-8 s.atış isabetleriyle 28 sayı üretti ve istatistiklerine hiç top kaybetmeden 4 ribaund, 4 asist, 2 top çalma ekledi. Biz de alkışlarla 33 verimlilik puanı elde eden Beaubois’yı haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Rodrigue Beaubois (Anadolu Efes): 28 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 33 verimlilik puanı
  • Michael Young (Bursaspor İnfo Yatırım): 19 sayı, 13 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik puanı
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 25 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 27 verimlilik puanı
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 2 ribaund, 10 asist, 25 verimlilik puanı
  • Emanuel Terry (Manisa BBSK): 17 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik puanı

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Tarik Biberovic (Fenerbahçe Beko): 17 sayı, 5 ribaund, 24 verimlilik puanı
  • Ege Demir (Tofaş): 12 sayı, 6 ribaund, 3 blok, 2 top çalma, 22 verimlilik puanı
  • Erkan Yılmaz (Anadolu Efes): 13 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 18 verimlilik puanı
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 9 sayıi 6 ribaund, 4 asist, 4 top çalma, 18 verimlilik puanı
  • Yiğitcan Saybir (Türk Telekom): 12 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 15 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: