30 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 15. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de onbeşinci hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz, Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezonun zayıf halkalarından biri olarak kabul edilen ve nitekim puan tablosunun son iki sırasına da demir atarak bunu doğrulayan Alba Berlin, bu hafta sahasında çok önemli bir sürprize imza attı! Zirve adaylarından biri olan İspanyol devir Barça karşısında nefis bir performansı sergileyerek rakibini 70 sayıda tutarken maç sonunu da beklenenden çok daha iyi ve olgun bir şekilde oynayıp, stresi doğru şekilde yöneterek sezonun kendisi adına 3. galibiyetine imza attı. Biz de koç Gonzalez yönetimindeki Alman ekibinin bu flaş galibiyeti için ayakta alkışlıyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi Tel Aviv bu sezon taraftarlarından yoksun çıkıyor maçlara ama buna rağmen başarılı bir performans sergiliyorlar, istikrarlarını koruyorlar ve ilk 6 yarışında güçlü adaylardan biri konumundalar. Bu yolda en güvendikleri isim ise her geçen gün gelişimini sürdüren pivotları Josh Nebo. 26 yaşına geldi ve artık uzun oyuncuları için en verimli oldukları 27-32 yaş dönemine giriyor. Nitelim bu hafta da Baskonia karşısında alınan değerli galibiyette sergilediği performansla oyuna etkisinin ne kadar net olduğunu gösterdi. 19 dakika gibi kısa bir sürede 17 sayı (5-8 ikilik), 11 ribaund ile net bir katkı vermiş ve 25 verimlilik puanına ulaşmıştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 17 sayı, 11 ribaund, 25 verimlilik puanı
  • Kevin Punter (Partizan): 13 sayı, 9 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik puanı
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 13 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı
  • Isaac Bonga (FC Bayern Munich): 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik puanı
  • Tyler Dorsey (Fenerbahçe Beko): 19 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: