28 Nisan 2024

2023-24 BKT EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (12.Hafta)

BKT EuroCup 12. haftasının programını geride bıraktık.

Beşiktaş ile sevindiğimiz, Türk Telekom ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin haftanın panoramasını her zamanki gibi birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Geçen sezon turnuvanın zayıf halkalarından biris olan Trento, bu sezon B grubunda orta sıralarda yer alan bir ekip. Ancak bu hafta isimlerini yüksek sesle duyduk, kendilerini hatırlattılar diyebiliriz. İspanya’da konuk oldukları grubun lideri Gran Canaria karşısında dominant bir performansla, kusursuza yakın bir basketbol sergileyerek güçlü rakiplerini 76-98 gibi dikkat çekici bir skorla adeta ezip geçtiler! Aynı zamanda İspanyol ekibine bu sezon evindeki ilk yenilgisini tattırmayı başaran koç Galbiati yönetimindeki İtalya temsilcisini biz de ayakta alkışlarken onlara haftanın takımı ödülünü de takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Geçen sezon hem BBL hem de BCL’de MVP seçilme başarısı gösteren ele avuca sığmayan oyun kurucu TJ Shorts, koçuyla beraber geldiği Paris Basketball‘da da kaldığı yerden devam ediyor tam anlamıyla. Makedonya milli takımının da formasını devşirme olarak giyen 1.75 boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı guard, bu hafta takımının Venezia karşısında 120-91’lik skorla aldığı dominant galibiyetin başmimarıydı kuşkusuz. 23 dakika sahada kalırken 26 sayı (11-13 ikilik, 4-4 s.atış), 3 ribaund, 7 asist, 2 top çalma, 0 top kaybı istatistikleriyle tam 37 verimlilik puanına ulaştı ve alkışlarla haftanın MVP’si ödülünün sahibi oldu.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • TJ Shorts (Paris): 26 sayı (11-13 ikilik), 3 ribaund, 7 asist, 37 verimlilik puanı
  • Xavier Munford (Hapoel Tel Aviv): 25 sayı (5-6 üçlük), 4 ribaund, 5 asist, 31 verimlilik puanı
  • Isiaha Mike (Bourg): 28 sayı (5-6 üçlük), 8 ribaund, 31 verimlilik puanı
  • Paulius Valinskas (Lietkabelis): 24 sayı (4-6 üçlük), 10 asist, 31 verimlilik puanı
  • Andres Feliz (Joventut Badalona): 18 sayı (4-5 üçlük), 5 ribaund, 10asist, 30 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: