2 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 3. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 3. maç günü programı tamamlandı.

3 temsilcimizin sahne aldığı, Galatasaray ile sevindiğimiz ama hem Tofaş ile hem de Pınar Karşıyaka ile üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

G grubu kura sonrası belirlendiğinde tüm basketbolseverler zirve adayı olarak Hapoel Jerusalem ve temsilcimiz Galatasaray Ekmas’ı gösteriyorlardı ama takımlar sahaya ininci işin rengi değişti ve Yunan takımı PAOK, önce temsilcimizi İstanbul’da devirdi ve bu hafta da konuk ettiği diğer güçlü rakibi Jerusalem’i son nefeste 2 sayı farkla geçmeyi bildiler. Yeni transferleri, TBL’den Çayırova’dan hatırlayacağınız Kendall Smith liderliğinde sergiledikleri bu özel performans ve gruptan çıkabilmek adına aldıkları bu kritik galibiyet için biz de onları alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Avrupa’daki çaylak sezonunu Oostende forması ile geçiren Damien Jefferson, bir çok Amerikalı oyuncunun yaptığı gibi Belçika’daki performansı ile büyük takımların dikkatini şimdiden çekmeyi başardı. 26 yaşındaki kısa forvet, bu hafta da takımının konuk ettiği kendilerinden bir gömlek yukarıda olan rakip Oldenburg karşısında alınan zaferde önemli bir rol oynadı, hatta direkt olarak galibiyetin başmimarıydı. 34 dakika sahada kalan Jefferson, 2-5 üçlük, 7-11 ikilik, 3-4 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretirken, istatistiklerine 9 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ekledi ve 27 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Damien Jefferson (Oostende): 23 sayı, 9 ribaund, 2 asist, 2 t.çalma, 27 verimlilik puanı
  • İsmet Akpınar (Galatasaray Ekmas): 22 sayı, 2 ribaund, 4 asist, 26 verimlilik puanı
  • Quinton Hooker (Strasbourg): 16 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 3 t.çalma, 25 verimlilik puanı
  • David Holston (Dijon): 25 sayı, 4 asist, 25 verimlilik puanı
  • Mike Daum (Derthona Tortona): 16 sayı, 6 ribaund, 3 t.çalma, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: