1 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 8. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de sekizinci hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile güldüğümüz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezona kötü bir giriş yapan Baskonia, faturayı koç Penarroya kesmiş ve göreve koç Ivanovic getirilmişti. Bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu bu hafta bir kez daha gördük! Karadağlı koç 3. Baskonia dönemine görkemli bir giriş yaptı ve son nefeste kazandığı ilk 2 maçının ardından bu hafta konuk ettikleri son Endesa şampiyonu, Euroleague’in zirve takipçisi Barça’yı adeta sahadan sildiler! 55-29’luk ilk yarı skoruyla Barça’yı soğuk bir duşun altına soktular ve ikinci yarıda kendilerine gelmelerine izin vermediler. Baştan sonra dominant bir oyun ortaya koydukları ve her alanda Barça’ya üstünlük kurdukları bu nefis galibiyet için biz de onları kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü onlara veriyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yolu ülkemizden, Gaziantep’den geçmiş olan Codi Miller-McIntyre, 29 yaşında olmasına rağmen ilk kez Euroleague sahnesinde boy gösteriyor. Bir Euroleague çaylağı olarak Baskonia forması ile şuana kadar pek de beklentileri karşılayamamıştı. Ama koç Ivanovic’in gelmesiyle ve rollerin netleşmesiyle onun da verimliliği arttı, değerini ortaya koymaya başladı. Asist ve savunma odaklı bir guard olarak ribaundlara önemli bir katkı vermesinin yanı sıra gerektiğinde 1-1 etkinliği ve potaya atakları ile skora da katkı verebiliyor. Bu hafta Barça karşısında 28 dakika sahada kalırken 4-6 üçlük, 3-4 ikilik, 2-2 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken, istatistiklerine 4 ribaund, 7 asist, 2 top çalma ekledi ve bu kadar aktif bir günde sadece 2 top kaybı yaparak 29 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken rakibe 20 sayı farkla üstünlükp kurdular!

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Codi Miller-McIntyre (Baskonia): 20 sayı, 4 ribaund, 7 asist, 29 verimlilik puanı
  • Gabriel Lundberg (Virtus Bologna): 19 sayı, 5 ribaund, 28 verimlilik puanı
  • Shane Larkin (Anadolu Efes): 25 sayı, 4 asist, 25 verimlilik puanı
  • Timothe Luwawu-Cabarrot (LDLC Asvel Villeurbanne): 19 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 24 verimlilik puanı
  • Kostas Mitoglou (Panathinaikos): 19 sayı (4-5 üçlük), 6 ribaund, 2 asist, 2 blok, 23 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: