26 Nisan 2024

2022 EuroBasket’in MVP’si Willy Açıklamalarda Bulundu

2022 FIBA EuroBasket‘de şampiyonluk sevinci yaşayan İspanya’da turnuvanın MVP’si seçilen Willy Hernangomez basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İspanya’nın yaşadığı şampiyonlukta elbette Hernangomez kardeşlerin payı çok büyüktü. Final maçında Juancho 7-9 üçlük isabeti ile yıldızlaşmış ve maçın MVP’si seçilmişti.

Willy kardeşinin performansı hakkında şu ifadeleri kullandı, “Kardeşimle gurur duyuyorum. Turnuvanın başından itibaren ona güvendik. Oyunun kendisine geleceğini biliyorduk. Ona en ihtiyacımız olan anda Juancho bizim için hazırdı. O, Bo Cruz değildi, Juancho’ydu.”

Kardeşiyle beraber EuroBasket’i kazanmaları hakkında konuşan MVP sözlerine şöyle devam etti, “Biz kardeşimle birlikte mütevazi bir aileden geliyoruz. Her şey için çok çalışmamız ve savaşmamız gerektiğini biliyorduk. ACB’de olacağımızı bile hiç düşünmemiştik. NBA’de bu kadar uzun yıllar kalabileceğimizi beklemiyorduk. Kardeşimle birlikte EuroBasket’i kazanmak bir rüyaydı”

Willy finalde Fransa karşısında 14 sayı, 7 ribaund ile maçı tamamladı. Yıldız oyuncu turnuvada çıktığı 9 karşılaşmada ise 17.2 sayı, 6.9 ribaund, 1.0 asist ortalamasıyla mücadele etti.

Juancho ise finalde 7-9 üç sayılık basketle mücadele etti ve 27 sayıyla yıldızlaştı. Juancho, 1995’ten bu yana bir EuroBasket finalinde beşten fazla üçlük sayılık basket kaydeden ikinci oyuncu olmayı da başardı.

Kaynak: Eurohoops