25 Nisan 2024

2022-23 Turkish Airlines Euroleague 24. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 24. hafta programı tamamlandı.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle temsilcilerimizin boy gösteremediği, maçlarının ertelendiği bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ivanovic’in gelmesiyle beraber üst üste alınan galibiyetlerle play-off potasına giren Kızıl Yıldız, son haftalarda ise düşüş trendine girmiş, play-off potasından uzaklaşmaya başlamıştı ama bu hafta çok kritik bir deplasman galibiyetine imza attılar. Play-off yarışında da direkt rakiplerinden biri olan ve sahasını kale gibi koruyan formda Maccabi’yi Nedovic’in skorer oyunu sayesinde 86-89’luk skorla devirmeyi başardılar. Bu sonuçla kötü gidişe dur diyen ve play-off yarışını bırakmayan Sırp ekibini biz de alkışlarla haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçtiğimiz günlerde Olympiakos‘un kontratını uzattığı, bu sezonun açık ara en güçlü MVP adayı konumundaki Sasha Vezenkov, bu hafta da zayıf savunması ile bilinen Alba Berlin karşısında tam anlamıyla şov yaptı. Bulgar yıldız yine minimum topla oynayarak, paralel olarak minimum hata yaparak Yunan ekibini 60-93’lük skorla net bir deplasman galibiyetine taşıdı. Solak forvet 32 dakika sahada kaldığı amçta 28 sayı (6-7 2sayı, 4-6 3sayı, 4-5 s.atış), 13 ribaund,1 asist, 1 top çalma ve sadece 1 top kaybıyla tam 40 verimlilik puanına ulaştı! Biz de onu alkışlarla 2, 4, 8 ve 10. haftaların ardından bir kez MVP seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): 28 sayı, 13 ribaund, 40 verimlilik
  • Chris Jones (Valencia): 24 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 33 verimlilik
  • Edgaras Ulanovas (Zalgiris Kaunas): 16 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 26 verimlilik
  • Nemanja Nedovic (Kızıl Yıldız): 28 sayı, 2 asist, 24 verimlilik
  • Nikola Mirotic (FC Barcelona): 17 sayı, 3 ribaund, 4 asist, 21 verimlilik

PUAN DURUMU: