26 Nisan 2024

2022-23 7DAYS EuroCup Haftanın Panoraması ve Ödüller (14.Hafta)

7DAYS EuroCup 14. hafta programını geride bıraktık.

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından temsilcilerimizden Bursaspor’un maçının ertelendiği, Türk Telekom’un ise İtalya deplasmanında kazandığı haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Tarihlerinde ilk kez katıldıkları organizasyonda İngiliz ekibi London Lions play-off biletini garantilemeyi başardı. Bu hafta konuk ettikleri denk rakiplerinden Hamburg’ı 83-66 gibi net bir skorla geçmeyi başardılar. Bir futbol şehri olan başkentte artık insanların basketbolu da farketmesini sağlayan Kanadalı koç Schmidt yönetimindeki, kadrosunda Dekker, Hruban, Koufos, Zubcic gibi tecrübeli isimleri bulunduran bu yeni kurulmuş takımı biz de yakaladıkları bu önemli başarıdan dolayı kutluyor ve onlara haftanın takımı ödülünü takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon tarihinde ilk kez EuroCup sahnesinde mücadele eden Hapoel Tel Aviv şuanda grubunda hatta tüm turnuvada en korkulan takımlardan biri konumuna geldiyse bunun başmimarı kuşkusuz NBA patenetli Jordan McRae. 31 yaşındaki tecrübeli kanat oyuncusu, bu sezon tam anlamıyla kariyerinin en iyi dönemini geçiriyor. İsrail ekibinin hücumlarını her anlamda yön veren, liderlik eden McRae bu hafta da kendileri gibi turnuvanın favorileri arasında gösterilen, grubun zirvesinde yer alan Granca karşısında tam anlamıyla şov yaptı. Takımının 92-70 gibi net bir skorla kazanmasını sağlarken 28 dakika sahada kaldı ve 25 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 top çalma ile istatistik kağıdının her alanını doldurarak tam 31 verimlilik puanına ulaştı, biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçtik.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jordan McRae (Hapoel Tel Aviv): 25 sayı, 4 ribaund, 4 asist, 4 t.çalma, 31 verimlilik
  • Jerian Grant (Türk Telekom): 26 sayı, 2 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik
  • Amedeo Della Valle (Brescia): 22 sayı, 2 ribaund, 6 asist, 30 verimlilik
  • DJ Stephens (Prometey): 28 sayı, 4 ribaund, 29 verimlilik
  • Juhann Begarin (Paris Basketball): 22 sayı, 5 asist, 29 verimlilik

PUAN DURUMU: