28 Mart 2024

2022-23 Euroleague Fantasy Seçimleri (29. Hafta)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2022-23 sezonu 29. hafta programı başlıyor.

Bu sezon da sizlerle beraber her hafta öncesi Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerim ve takımımda yaptığım güncellemeleri paylaşıyor olacağım. İşte yeni hafta öncesi takımda yaptığım güncellemeler ve değişiklikler.

Öncelikle takımımızdan ayrılacak isimlere bir bakalım:

  • Kazys Maksvytis (Zalgiris Kaunas)
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko)
  • Facundo Campazzo (Kızıl Yıldız)
  • Lorenzo Brown (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Andrea Trinchieri (FC Bayern Munich): Bayern 11 galibiyette kaldı ve play-off şansı artık oldukça azaldı. Kalan 6 maçlarına da final gibi çıkacaklar ve kazanırken de rakiplerinin kaybetmesini bekleyecekler. Bu yola önemli bir rakiple başlıyorlar. Alba’yı konuk edecekler ve bunun aynı zamanda bir yerel derbi olmasının nedeniyle oyuncuların da koç Trinchieri’nin de ekstra motive sahaya çıkacağını, daha iyi olduğunu düşündüğüm kadrolarıyla taraftarlarını da arkalarına alarak kazanacaklarını tahmin ediyorum.
  • Chima Moneke (AS Monaco): Nijeryalı forvet ilk Euroleague sezonuna yavaş bir giriş yapmıştı ama geçen hafta konuk oldukları Baskonia karşısında neden geçtiğimiz sezon BCL’de MVP seçildiğini kanıtlar bir performans sergiledi. 14 sayı, 13 ribaund ile double-double yapıp tam 28.6 puan getirmişti onu takımında tutanlara. Bu ahfta da Bologna kaşrısında kendi sahalarında oynamalarının da avantajıyla kazanacaklarını, galibiyetin önemli faktörlerinden birinin de yine Moneke olacağını düşünüyorum.
  • Elie Okobo (AS Monaco): James’in kulüpten disiplin cezası alması ve süresiz kadro dışı bırakılmasıyla Fransız skorerin sazı tam anlamıyla eline alacağını düşünüyorum. Nitekim geçen hafta Baskonia karşısında da James’in sakatlığı nedeniyle yokluğunda bunu yapmış, 18 sayı, 4 asist üreterek 18.7 puan getirmişti. Bu hafta da Bologna karşısında koç Obradovic’in en güvendiği skor opsiyonu olacak.
  • Darius Thompson (Cazoo Baskonia): Baskonia’nın Euroleague basketboluna kazandırdığı yeni bir yıldız guard daha var karşımızda. Bunu bir gelenek haline getiren İspanyol ekibi bu sezon risk olarak çaylak sezonunda takımı teslim ettiği Thompson’dan beklentilerin çok daha üstünde bir katkı alıyor. Avrupa’nın zirvesindeki ilk sezonunda elit guardlar arasına girmeyi başaran ve hem skor hem de asist departmanlarında çok önemli katkılar veren Amerikalı guardın bu hafta da Maccabi karşısında son 3 maçtaki performansına (27.5, 35.2, 28) benzer bir puan getireceğini düşünüyorum.

Takımımızın son görüntüsü bu şekilde: