20 Nisan 2024

2022-23 FIBA Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 5.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 turunun 5. haftasını geride bıraktık.

Temsilcilerimizden sadece Darüşşafaka Lassa ile sevindiğimiz, Galatasaray NEF ve Bahçeşehir Koleji ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu haftanın panoramasını gibi birlikte hazırlayalım.

*** Maalesef son hafta öncesinde 3 temsilcimizin de çeyrek final şansı kalmadı.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Alonso yönetimindeki İspanyol ekibi UCAM Murcia, bu sezon aslında tam olarak beklentileri karşılayamadı BCL sahnesinde. Ama ellerindeki tecrübeli oyuncuları iyi ve verimli kullanarak hep doğru zamanda gereken galibiyetleri alarak buraya Top 16’ya kadar gelmişlerdi. Burda da 5. hafta yine o kritik galibiyeti hanelerine yazdırmayı başardılar. Geçen sezonun şampiyonu olan ve grubu lider olarak bitirmenin rahatlığına sahip güçlü rakipleri Tenerife’yie evlerinde ateşli taraftarlarını da arkalarına alarak 82-67 gibi net bir skorla devirmeyi başardılar ve bu sayede de çeyrek final biletini ceplerine koymuş oldular. Biz de İspanyol ekibini bu hayati galibiyetle beraber haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

3 temsilcimiz ile mücadele ettiğimiz Top 16 turunda maalesef tüm ekiplerimiz çeyrek final şansını kaybetti, son haftaya sadece formalite maçlarına çıkacağız. Bu hafta kazanabilen tek temsilcimiz de Darüşşafaka Lassa oldu, konuk ettikleri Bilbao’yu 95-85 gibi net bir skorla yenmeyi başarmışlardı. Bu dominant galibiyetin mimarı da kuşkusuz Gabriel Olaseni oldu. Tecrübeli İngiliz pivot, 30 dakika sahada kalırken yine nefis bitiriciliği ile ön plana çıktı ve 9-11 ikilik, 8-8 s.atış isabetleriyle 26 sayıya ulaşırken istatistiklerine 12 ribaund, 1 top çalma, 1 blok ekledi ve tam 37 verimlilik puanına ulaştı. Ayrıca Olaseni sahadeyken Daçka rakibine tam 23 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de alkışlarla tecrübeli pivotu haftanın MVP’si olarak ödüllendiriyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka Lassa): 26 sayı (9-11 ikilik), 12 ribaund, 37 verimlilik
  • Travis Trice (UCAM Murcia): 17 sayı, 3 ribaund, 9 asist, 24 verimlilik
  • Will Thomas (Unicaja Malaga): 13 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 22 verimlilik
  • Leo Cavaliere (Strasbourg): 17 sayı, 7 ribaund, 22 verimlilik
  • Gytis Masiulis (Rytas): 14 sayı, 5 ribaund, 21 verimlilik

PUAN DURUMU: