16 Şubat 2025

RESMİ: Real Madrid, İspanyol Forvet Abalde ile Kontrat Yeniledi

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Real Madrid tecrübeli forveti ile kontrat yeniledi.

İspanya Liga Endesa şampiyonu, İspanyol forvet Alberto Abalde‘nin kontratının 2027 yazına kadar uzatıldığını duyurdu.

Abalde (2.02 metre, 28 yaşında) son dört yılını Los Blancos’ta geçirdi ve takımının üst üste üç kez Turkish Airlines EuroLeague finalisti olmasına ve 2023’te EuroLeague şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu.

Geçtiğimiz sezon 24 maçta forma giyen Abalde, sınırlı süre aldığı karşılaşmalarda 3.6 sayı ve 1.9 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Ayrıca İspanya Ligi’nde 5.1 sayı ve 2.6 ribaund ortalamaları yakaladı ve takımının yerel şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu. Abalde son dört yılda Real Madrid’in 2022’de İspanya Ligi’ni ve geçen sezon İspanya Kupası’nı kazanmasına da yardımcı oldu.

Abalde, Madrid’de geçirdiği dönemden önce 2017-2020 yılları arasında Valencia Basket’te oynadı. EuroLeague’deki ilk maçına 2017’de çıkan Abalde, takımının 2019’da EuroCup şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu. Abalde, 2013 yılında ilk profesyonel maçına çıktığı Joventut Badalona’da büyüdü ve gençliğini CB Prat ile İspanya alt liglerinde geçirdi. Abalde aynı zamanda İspanya milli takımının da bir üyesi.