30 Nisan 2024

Giannis Antetokounmpo: “Elimizden Gelenin En iyisini Yapmalıyız”

Milwaukee Bucks’ın yıldızı Giannis Antetokounmpo, bu yaz Yunanistan Milli Takımı ile FIBA Dünya Kupası Elemeleri ve Euro Basket 2022’de boy gösterecek.

NBA yıldızı, koç Dimitris Itoudis ile birlikte Yunan Milli Takımı’nın medya gününde basının karşısına çıkarak soruları yanıtladı.

Yunan yıldız, Yunanistan Milli Takımı’nın Euro Basket Şampiyonası’ndaki hedeflerine ilişkin şunları dile getirdi:

“Dünkü antrenmana bakılırsa madalya için henüz hazır değiliz, ancak şansımız var. Dünyanın ne beklediği önemli değil, takımın ne beklediği önemli. Yunanistan ile katıldığım tüm yarışmalarda çeyrek finale bile çıkamadık. Madalyalara veya kupalara hazır değiliz. Kimya ve doğru atmosferi yaratmamız gerekiyor. Gidip elimizden gelenin en iyisini yapalım. Gerçekçi hedeflerim var, daha iyi olmam gerekiyor. Bağlanmak için üç haftamız var. Milli takımın benden ihtiyacı olana adapte olacağım, tersi değil. Koçumuz Dimitris Itoudis harika bir iş çıkarıyor ve elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız”

“Madalya Konuşmak İçin Erken”

Madalya şanslarını değerlendiren NBA yıldızı, beklentiler yüksek olsa da takım olarak kattetmeleri gereken çok önemli yol olduğuna inandığını şöyle dile getirdi:

“Madalya için konuşamayız, her zaman yaptığımız şey bu ve yetersiz kalıyoruz. Calathes, Sloukas ve Papanikolaou takımdan ayrılmadan önce bir şeyler başarmalıyız. Bucks’la şampiyonluk kazanmadım çünkü NBA şampiyonluğunu düşünüyordum. Adım adım daha iyiye gitmeliyiz.”

Yunanistan Milli Takımı kampında üç kardeşi, Kostas, Thannasis ve Alex ile birlikte antrenman yapan Antetokounmpo, bunun kendisi için öneminden şu şekilde bahsetti:

“Bu bir rüyanın gerçekleşmesi. Bir gün bunu başaracağımızı söylüyoruz. Milli takımın idmanlarında birbirimizi korumak bizi gururlandırıyor. Annemiz oyunlara gelmek için sabırsızlanıyor. Ama sahaya girdiklerinde onlar benim kardeşlerim değil takım arkadaşlarım.”

CSKA Moskova ile iki kez EuroLeague şampiyonu olan ve yaz döneminde Fenerbahçe Beko’un başına geçen Dimitris Itoudis ise Giannis’in takım hakkındaki görüşlerine katıldığını belirtti:

“Henüz hazır değiliz. Hazırlanma sürecindeyiz. Henüz bir takım değiliz. Oyuncular beni tanımıyor ve ben onları tanımıyorum. Hala pratik yapmayan George Papagiannis’i özlüyoruz. Çok az zamanımız var ve her saniyeden yararlanmak zorundayız. Şimdi madalyalardan bahsetmek sadece bir rüya. Canın yansa da bir sorun olsa da burada olmalıyız. Söz verebileceğimiz şey bu”.

Eurohoops