19 Mayıs 2024

John Wall Houston Rockets ile Anlaştı; Yeni Durağı Clippers

Geçen sezon Houston Rockets ön ofisiyle takımdaki rolü konusunda yaşadığı anlaşmazlıktan ötürü hiç forma giymeyen, sezonun sonu ermesiyle kontratında yer alan 47.4 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullanan John Wall, takımıyla satın alma konusunda anlaştı.

ESPN’den Adrian Wojnarowski’nin haberine göre, kariyerinde 5 kez all-star seçilen 31 yaşındaki oyun kurucu Rockets ile 6.5 milyon dolara anlaşarak serbest kaldı. Free-agent piyasasının açılmasıyla beraber yıldız ismin Los Angeles Clippers ile sözleşme imzalaması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon yeniden yapılanmanın ilk yılında Houston Rockets yönetimiyle yaşadığı sorun nedeniyle hiçbir maçta görev almayan John Wall, 2020-21 sezonunda sakatlık dönüşü Rockets ile 40 maça çıkmış ve 20.6 sayı ve 6.9 asist ortalamaları yakalamıştı.

Sakatlıklar sebebiyle son 5 sezonda oldukça kısıtlı süreler alan ve eski patlayıcılığını kaybeden 31 yaşındaki John Wall, Los Angeles Clippers’da Reggie Jackson’ın arkasında yedek gard olarak görev yapacak.

Clippers’in geçtiğimiz sezon oyun kurucu rotasyonunda zaman zaman zorunluluktan ötürü Terence Mann’ı kullanmak zorunda olduğu düşünüldüğünde, bu hamleyle takımın önemli bir eksiğini giderdiklerini belirtmek yerinde olur.