30 Nisan 2024

Milano Başkanı Yeni Sezonda Bütçenin Aynı Kalacağını Belirtti

Bu sezon koç Ettore Messina’yı göreve getiren ve Rodriguez liderliğinde iyi bir kadro kuran Olimpia Milano‘ya iyi haber geldi.

Her geçen gün dünyayı etkisi altına alan coronavirüsün sağlık güvenliğini tehdit ettiği gibi ekonomik olarak da tüm sektörler gibi basketbolu da çok zorlayacağı bir gerçek.

Ancak bu gelişmelere rağmen İtalyan ekibinin başkanı Leo Dell’Orco’dan güzel haberler geldi. Başkan La Gazzetta dello Sport’a şu açıklamalarda bulundu:

Gelecek sezon da aynı garantilerle ve aynı hedefler için mücadele edeceğiz. Mr. Armani, takım için aynı taahhütlerde bulundu. Bütçemizde değişiklik olmayacak.

Coronavirüs önlemleri nedeniyle liglere ara verilmesiyle birlikte reklam ve TV gelirleri gibi önemli kazançlarından mahrum kalan kulüpler ekonomik anlamda ciddi darbe yemiş durumdalar.

İspanyol devi Barça örnek teşkil edecek bir karar almış ve Turkish Airlines Euroleague‘de maaşlarda ilk kesinti yapan takım olmuştu ki Zalgiris de gelecek sezon bütçenin küçüleceğini açıklamıştı. Ama Milano buna rağmen bütçesinden ödün vermeyeceğini dile getirmiş oldu ve hem taraftarların hem de oyuncuların nezdinde güven tazelemiş oldu.