30 Nisan 2024

Slovenya, Japonya’yı Farklı Geçip İkide İki Yaptı

Tokyo Olimpiyatları basketbol C grubu ikinci maçında Slovenya, ev sahibi Japonya’yı 116-81 yenerek ikinci maçından da galibiyetle ayrıldı.

Slovenya takımında Luka Doncic faul problemi sebebiyle 26 dakika sahada kalırken, 25 sayı, 7 ribaunt ve 7 asistle takımın en skorer ismi olmayı başardı. Zoran Dragic galibiyete 24 sayılık katkı verirken, Vlatko Cancar 16 sayıyla oynadı. Slovenya gruptaki son maçında İspanya ile karşılaşacak.

Ev sahibi Japonya’da ise NBA patentli forvet Rui Hachimura 34 sayı, 7 ribaunt ve 3 asistle sahanın en skorer ismi oldu. Toronto Raptors’ın forveti Yuta Watanabe’nin 16 sayılık performansı galibiyet için yeterli olmadı. Japonya gruptaki son maçında Arjantin ile karşılaşacak.

MAÇIN TÜM İSTATİSTİKLERİ İÇİN BKNZ:

Slovenya Luka Doncic liderliğinde maça hızlı bir başlangıç yapsa da Japonya ilk çeyrekte Watanabe ve Hachimura’nın basketleriyle oyunun içinde kalmayı başardı. Japonya ilk üç periyot yayın gerisini iyi savunarak farkın açılmasına izin vermedi. Fakat Slovenler ilk üç çeyrek yayın gerisinden istedikleri isabet yüzdesini yakalayamamalarına karşın maçın son periyodunda yakaladıkları 36-17’lik seriyle Japonya karşısında farka koşmayı başardı.

Çeyrek Skorları:

  1. Çeyrek: 29-23
  2. Çeyrek: 24-18
  3. Çeyrek: 27-23
  4. Çeyrek: 36-17