30 Nisan 2024

Mike James NBA Yolunda

İki sezondur formasını giydiği CSKA Moskova’da koç Dimitris Itoudis ile yaşadığı sorunlar sonucu süresiz kadro dışı kalan ABD’li oyun kurucu Mike James, NBA kulüplerinin radarında. Eurohoops’da yer alan habere göre James ile ilgilenen takımların başında Brooklyn Nets ve New York Knicks geliyor.

James, Mart ayı sonlarında takım baş antrenörü Dimitris Itoudis ile yaşanan bir olayın ardından CSKA Moskova tarafından süresiz olarak uzaklaştırıldı. Memleketi   Amerika Birleşik Devletleri’ne geri dönen 30 yaşındaki gard CSKa ile hala üç yıllık (2023 yılına kadar) bir sözleşmeye sahip. Rus devi yıldız oyuncunun NBA’de kontrat bulması durumunda oyuncuyu göndermeye hazır.

Mike James, en son 2017-2018 sezonunda NBA’de Phoenix Suns ve New Orleans Pelicans formalarıyla 36 maçta 19.1 dakikada 9,3 sayı, 3,5 asist ve 2,5 ribaunt ortalamalarıyla oynadı. Avrupa’ya dönüşünde, 2019’da Olimpia Milano formasıyla EuroLeague’in “Alphonso Ford En Skorer Oyuncu” ödülünün sahibi oldu.

Mike James’in Akıbeti Önümüzdeki Hafta Netleşecek

Brooklyn Nets bu sezon oluşturduğu kadroyla NBA’de şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösteriliyor. Son dönemde oyun kurucu pozisyonunda Chris Chiozza ve Tyler Johnson’ın yaşadığı sakatlıklar ve LeMarcus Aldridge’in emekliğe ayrılmasının ardından rotasyon daralmış durumda. Kulübün genel menajeri Sean Marks yaşanılan sakatlıklar sonucu takımın gard pozisyonunda açık oluştuğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda bir ikilem ile karşı karşıyayız. LaMarcus’un yerini doldurmamız kalan süre zarfında oldukça zor. James Harden iyileşip, Kevin Durant ritim yakalamaya başladıktan sonra eksiklerimizi yeniden gözden geçireceğiz.   Önümüzdeki hafta sakatların durumuna bakın gereken kararı vereceğiz.”

Turkish Airlines EuroLeague’de CSKA Moskova tarafından kadro dışı bırakılmadan önce Mike James 31.4 dakika süre alıp maç başına 19.3 sayı ortalamasıyla ligin en skorer ismi konumundaydı.