30 Nisan 2024

Doğuş Özdemiroğlu: “Beraber Oynamaya İhtiyacımız Var”

Bu sezon ülkemizi FIBA Şampiyonlar Ligi’nde temsil eden Basketbol Süper Ligi’nin dişli ekiplerinden Darüşşafaka ve milli takımın gardlarında Doğuş Özdemiroğlu, DHA’ya açıklamalarda bulundu.

Darüşşafaka, FIBA Şampiyonlar Ligi E grubunda ilk haftada deplasmanda Hapoel Jerusalem’e 69-67 yenilen, Basketbol Süper Ligi’nde ise iki hafta sonunda deplasmanda Türk Telekom’a yenilip evinde Merkezefendi Basket’i mağlup etti.

Sezonun henüz başında olduklarını belirten başarılı oyun kurucu, bu yıl FIBA şampiyonlar Ligi ve Basketbol Süper Ligi’nde hedeflerinin ilk dörde kalmak olduğunu ifade etti.

Yaz döneminde geçen sezonki kadronun iskeletini koruduklarını vurgulayan başarılı gard, ligde ve Avrupa’daki hedefleri hakkında şunları dile getirdi:

“Öncelikle geçen sene inşa ettiğimiz takım kimliğinin üstüne bir takım kurmayı amaçladık. Geçen seneden bazı oyuncular takımda kaldı. Giden oyuncuların yerine de eklemeler yaptık. Şampiyonlar Ligi’nde geçen sene içimizde bir ukde kaldı. 6 maçta 4 galibiyet alarak gruptan çıkamamıştık. Öncelikle Final-Four’a kalmak istiyoruz. Ligde de geçen sene çok iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Önemli deplasmanlardan önemli galibiyetler çıkardık. Ligde hedefimiz, ilk 6 sırada bitirmek ve sonrasında ev sahibi avantajıyla playoff’a girmek. Şu an yolun çok başındayız. Geçen sene olduğumuz durumdan da açıkçası uzaktayız özellikle savunma kısmında. Bundan dolayı biraz daha zamana ve birbirimizle oynamaya ihtiyacımız var.”

Basketbol Süper Ligi’nin üçüncü haftasında 16 ekim Pazar günü Anadolu Efes ile karşılaşacak olan Darüşşafaka’da Doğuş Özdemiroğlu, karşılaşmayı kazanmak istediklerini vurguladı.

“Anadolu Efes’in çok kaliteli oyuncuları var. Bu sene de iyi eklemeler yaptılar. 3’üncü EuroLeague şampiyonluğu üzerine bir ekip kurdular. Bu maçta da her zamanki gibi elimizden geleni yapacağız. Geçen sene bir maçta onları yenmiştik. Bir maçta da ciddi bir fark yakalamış ve koruyamamıştık. Onlar da biraz yorgun gelecekler. Onlardan daha enerjik ve istekli olursak kazanabileceğimizi düşünüyorum.”

DHA