30 Nisan 2024

Valencia, Peters’i Gündemine Aldı

Son 7DAYS EuroCup şampiyonu olan ve Turkish Airlines Euroleague‘de yer alan Valencia, yeni sezon öncesi kadro yapılanmasına başladı.

Bu sezon temsilcimiz Anadolu Efes‘in formasını giyen ancak beklentileri tam olarak karşılayamayan NBA patentli Alec Peters, Yarasalar’ın hedefinde yer alan isimlerden biri. Birleşik Amerikalı forvetin kontratı bu yaz sona eriyor ve lacivert beyazlıların onunla yola devam etme isteği olmadığı biliniyor.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Peters, bu sezon Anadolu Efes forması ile Euroleague sahnesinde 27 maçta ortalama 13.2 dakika süre alırken 4.2 sayı, 2.1 ribaund ve BSL’de ise 10 maçta ortalama 25.0 dakika süre alırken 11.3 sayı, %35.4 3sayı, 4.6 ribaund, 1.6 asist istatistikleri ile katkı vermişti.

Etkili dış şutları ile bilinen ve kaliteli karakteri artı yüksek oyun zekası ile beğenileri toplayan Peters, Singleton’ın iyi performansı ve Moerman’ın geri dönmesi ile Euroleague sahnesinde istediği süreleri bulamamıştı. Ancak Valencia’da özellikle dış şut tehditi ile koç Ponsarnau’nun sisteminde faydalı olabilecek bir isim ki ribaundlarda da katkı verecektir Euroleague sahnesinde.