30 Nisan 2024

Aleksandar Petrovic Drazen Petrovic ve Luka Doncic’i Karşılaştıran Tartışmaya Dahil Oldu

Luka Doncic, EuroBasket 2022’de son grup maçında Fransa karşısında 47 sayı kaydederek, Avrupa Şampiyonası tarihinde bir maçta en çok sayı atan ikinci oyuncu oldu. Maçtan sonra birçok basketbolsever ve otorite Luka’yı başka bir efsaneyle, Drazen Petrovic ile karşılaştırıyordu.

Merhum Drazen Petroviç’in ağabeyi Aleksandar Petrovic ülkesinin haber portalına verdiği demeçte, Sloven süper yıldız ile ağabeyini kıyaslayan tartışmaya dahil oldu. Deneyimli teknik adam konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Bu yorumları duydum ve nedeni, kullandığı dil ve oynama kolaylığıydı. Ama şunu da söylemeliyim ki Drazen bugün Doncic’in oynadığından çok daha farklı bir şekilde, yani bir şutör olarak oynuyordu. Doncic’in bugünkü oynama şekli, yani oyun kurucu olarak ve oyundaki özgürlüğüyle Drazen, sadece Ivkovic yönetiminde 1989’da Eurobasket’te oynadı.”

“Slovenya’ya olan saygımla beraber, Drazen o zamanlar Toni Kukoč, Dino Radja, Vlade Divac, Zarko Paspalj ri gibi oyunculara sahipti. Yugoslav milli takımı, finalde Nikos Galis ile Yunanistan da dahil olmak üzere birçok takımı farklı yenerek, EuroBasket tarihin en baskın Avrupa Şampiyonası oldu. Bu yüzden karşılaştırmak zor.”

1989 Avrupa Şampiyonası’nda Drazen Petrovic turnuvanın MVP’si oldu. Basketbolun Mozzart’ı, finalde 28 ve turnuva genelinde 30 sayı ortalaması tutturdu ve EuroBasket’i 35,6 ortalamayla bitiren Galis’in arkasından en skorer ikinci isim oldu.

“Doncic’i yargılamak zor çünkü sürekli temas halinde olan bir oyuncu ve bu kadar kötü hakemlerle, sahip olduğu her pozisyon temas demek. Sahada ne yaptığı ve boğazına su geldiğinde ve meseleyi kendi eline aldığında Almanya ve Fransa’ya karşı nasıl oynadığını gördük. Eh, Bosna Hersek yenilgisi bile onlara zarar vermedi, çünkü Doncic onları grupta birinciliğe taşıdı ve bunu sakat Mike Tobey ile yaptı.”

basketnews