27 Nisan 2024

2024 NBA All-Star: Üçlük Yarışmasında Üst Üste 2. Kez Şampiyon Lillard Oldu

Üst üste ikinci kez NBA All-Star Üç Sayı Yarışmasını kazanan Milwaukee Bucks’ın yıldız guardı Damian Lillard, 2025 NBA All-Star Hafta Sonunda tarihi bir üçleme için tacını korumaya açık olduğunu ifade etti.

Lillard, rakipleri Malik Beasley, Lauri Markkanen, Donovan Mitchell, Karl-Anthony Towns, Jalen Brunson ve Trae Young’ı 26 sayıyla geride bırakarak 2024 NBA Üç Sayı Yarışmasını kazandı. Bu onun etkinlikteki üst üste ikinci galibiyeti oldu.

Potansiyel üçleme için 2025 NBA All-Star Hafta Sonunun San Francisco’daki Chase Center’da gerçekleşmesi planlanıyor. Bu etkinlik Oakland’lı Lillard için özel bir önem taşıyor.

Etkinliğe beş kez katılan Lillard, 2007-08 sezonunda Jason Kapono’dan bu yana bu ödülü tekrar kazanan ilk isim oldu. Peja Stojakovic, Jeff Hornacek, Mark Price ve Craig Hodges’ın arasına katılan Lillard, şimdi Üç Sayı Yarışması’nda üç kez üst üste kazanan tek oyuncu olan Larry Bird’e ulaşmayı hedefliyor.

Bu sezon Bucks’a önemli katkılarda bulunan Lillard, 24.6 sayı, 4.1 ribaund ve 6.7 asist ortalamaları tuttururken 3 sayı çizgisinin gerisinden yüzde 34.1’lik bir isabet oranı yakaladı.