2 Mayıs 2024
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (26. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 26. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu hafta programda önemli bir derbi maçı vardı. Fenerbahçe, Ataşehir’de Anadolu Efes‘i konuk etti ve sonuç liderlik yarışı açısından çok önemliydi. Haftaiçi, 3 gün önce yine bu sahadaki Euroleague maçında rakibi Fenerbahçe’yi deviren Efes, bu kez daha net bir skorla, 80-90 ile rakibini yenmeyi başardı! Koç Mijatovic’in gelmesiyle beraber müthiş bir ritim yakalayan Anadolu Efes‘de Larkin ve Clyburn dışında özellikle Beaubois ve Ercan gibi alternatif isimlerin de devreye girmeleriyle takım adeta seviye atlamış durumda. Sezon boyunca Ataşehir’deki tüm kulvlarda sadece 1 kera kaybetmiş bir takımı 3 gün içinde 2 kere yenmek gerçekten kolay bir şey değil. Biz de koç Mijatovic ve öğrencilerini liderlik yarışı açısından büyük önem taşıyan bu deplasman zaferi için alkışlarla kutluyor, onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Koç Radonjic’in göreve gelmesi de Bahçeşehir Koleji‘nde savunma vidalarının sıkılması için yeterli olamadı belki ama hücumdaki etkili performansları onlara maç kazandırmaya devam ediyor diyebiliriz. Bu hafta da Beşiktaş gibi sert bir takım karşısında evlerinde tam 96 sayı üreterek kazanmayı başardılar ve düşme hattından uzaklaşarak rahat bir nefes aldılar. Alınan bu değerli galibiyetin başmimarı ise Axel Bouteille oldu! Tecrübeli Fransız yıldız 37 dakika sahada kalırken 20 sayı (1-2 üçlük, 7-10 ikilik, 3-3 s.atış), 8 ribaund, 4 asist istatistikleriyle tam 30 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu etkileyici performansla beraber alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Axel Bouteille (Bahçeşehir Koleji): 20 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 30 vp
  • Ercan Osmani (Anadolu Efes): 22 sayı, 7 ribaund, 28 vp
  • Jeremy Simmons (Aliağa Petkim): 19 sayı, 8 ribaund, 27 vp
  • Errick McCollum (Pınar Karşıyaka): 22 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 27 vp
  • Anthony Brown (Bursaspor İnfo Yatırım): 25 sayı, 6 ribaund, 3 asist, 26 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ercan Osmani (Anadolu Efes): 22 sayı, 7 ribaund, 28 vp
  • Arda Berk Kaya (Reeder Samsunspor): 23 sayı, 2 ribaund, 3 asist, 25 vp
  • Fatih Cantitiz (Çağdaş Bodrum): 17 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 22 vp
  • Yunus Emre Sonsırma (Aliağa Petkim): 16 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 20 vp
  • Berk Demir (Darüşşafaka Lassa): 8 sayı, 16 ribaund, 3 asist, 20 vp

PUAN DURUMU: