2 Mayıs 2024

2023-24 BKT EuroCup Sezonun En İyi İkinci Beşi Açıklandı

2024 BKT EuroCup Finalleri için geri sayım devam ediyor. Ancak bir şampiyon taçlandırılmadan önce durup 2023-24 sezonunda öne çıkan oyuncuları selamlamak yerinde olacaktır. Taraftarlar, medya, baş antrenörler ve takım kaptanlarının oylarıyla EuroCup İkinci Takımına seçilen beş oyuncunun hepsi de takımlarını BKT EuroCup Playofflarına taşıyan ve bu ödülle ilk kez onurlandırılan oyuncular.

Andres Feliz, Joventut Badalona

Joventut guardı Andres Feliz, EuroCup’taki üçüncü sezonunda şimdiye kadarki en iyi performansını sergiledi. 26 yaşındaki oyun kurucu bu sezon EuroCup’ta asistlerde altıncı (5.1 apg.) ve top çalmalarda üçüncü (2.1 spg.) sırada yer aldı. Ayrıca Joventut’un skor lideri (14.7 ppg.) ve ribaundlarda ikinciydi (4.7 rpg.). Feliz çeyrek finalde Joventut’u ratiopharm Ulm deplasmanında 79-88’lik galibiyete taşıdığı maçta 28 sayı, 6 ribaund ve 6 asistle en iyi performansını sergiledi. Bu maçta attığı 12 basket bu sezon bir maçta en çok basket atan oyuncu oldu ve Feliz’in Çeyrek Finaller MVP ödülünü kazanmasına yardımcı oldu.

Patrick Richard, U-BT Cluj-Napoca

Cluj kaptanı Patrick Richard bu sezon EuroCup’ın en tehlikeli altıncı adamları arasındaydı. Sayı (11.4 ppg.), asist (3.8 apg.) ve verimlilik puanı (13.1) ortalamalarında takımının zirvesinde yer alarak Cluj’un B Grubunu ikinci sırada bitirmesine ve ilk kez EuroCup Çeyrek Finallerine yükselmesine yardımcı oldu. Richard iki sayılık atışlarda en az yüzde 68.8 ve üç sayılık atışlarda en az yüzde 42.0’lik isabet oranını yakayabilen 2 oyuncudan biriydi. Cluj’daki beşinci sezonunu geçiren 34 yaşındaki oyuncu, son on yılda All-EuroCup’a seçilen en yaşlı beşinci isim.

Emanuel Cate, U-BT Cluj-Napoca

Cluj’un en istikrarlı oyuncularından biri olan Emanuel Cate boyalı alanda tam olarak bir güçtü. Cluj’un 13 galibiyet aldığı normal sezonda 9.0 sayı ve 4.4 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Cate verimlilik puanı (11.6), toplam iki sayılık atış (66) ve isabet (yüzde 66.0) oranlarında takım liderleri arasındaydı. Normal sezonda oynadığı beş maç dışında tüm maçlarda çift haneli verimlilik puanı rakamlarına ulaştı. Cate en iyi maçını 17. haftada kulüp rekoru ve kariyer rekoru olan 38 verimlilik puanı ile Gran Canaria’ya karşı alınan önemli galibiyette oynadı. Bu performansıyla haftanın MVP’si ödülünü de aldı.

Nadir Hifi, Paris Basketball

Nadir Hifi, turnuvadaki ilk sezonunda Avrupa’nın en iyi genç oyuncularından biri olarak öne çıktı. Paris formasıyla 2024 BKT EuroCup Finallerine katılacak olan Hifi, sayı krallığında dördüncü (16.9 sayı), üç sayılık atışlarda ikinci (52) ve serbest atış isabetinde dördüncü (yüzde 95.3) sırada yer alıyor. 40 dakika başına 30.6 sayıyla bu sezon EuroCup oyuncuları arasında açık ara en iyisi oldu. Hifi dört maç dışında tüm maçlarda birden fazla üçlük attı. Çıktığı 21 maçın 20’sinde 10’dan fazla sayı attı ve yedi kez de en az 20 sayı üretti.

Deividas Sirvydis, 7Bet-Lietkabelis Panevezys

2023-24 BKT EuroCup’ın en skorer oyuncusu maç başına 18.9 sayıyla Lietkabelis’ten Deividas Sirvydis oldu. Sirvydis bu turnuvadaki dördüncü sezonunda çıktığı 16 maçın dokuzunda en az 20 sayı kaydetti. Sirvydis maç başına ortalama 2.8 üçlük isabetiyle EuroCup’ta en çok üçlük atan ikinci oyuncu oldu ve bunu yüzde 42.3 isabet oranıyla yaptı. Ortalama 17.8 verimlilik puanı ile Lietkabelis’e liderlik etti ve 4.4 ribaund ile takımda üçüncü sırada yer aldı. Sirvydis Lietkabelis’in All-EuroCup takımına seçilen ilk oyuncusu oldu.