27 Nisan 2024
Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (20. hafta)

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nde 2023-24 sezonunun 20. haftasını geride bıraktık.

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi yine haftanın panoramasını birlikte oluştururken gelin ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezon içerisinde en çok değişim yaşayan takım kuşkusuz Darüşşafaka Lassa oldu. Bütçe problemi nedeniyle yabancıları yolda değiştirip neredeyse yeniden bir takım kurmuşlardı, tam takım ısındı derken bu kez de koç Sekizkök’ü Galatasaray’a kaptırdılar. Ama yerine gelen koç Tamsöz de bu rol için kendisini ne kadar iyi hazırladığını, doğru zamanda takımın başına geçtiğini gösterdi bu hafta. Sadece ligimizin değil, tüm Avrupa’nın en zor deplasmanlarından birisi olan İzmir Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda güçlü rakipleri Karşıyaka’yı kendi silahlarıyla vurarak 86-98 gibi dikkat çekici bir skorla devirmeyi başardılar. Biz de onları bu önemli deplasman galibiyeti için alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Ligimizde devşirme statüsünde forma giyen, Ürdün milli takımı ile de başarılı performanslara imza atan Ahmet Düverioğlu, bu hafta takımı Çağdaş Bodrum Spor‘un Bursaspor karşısında elde ettiği 87-76’lık kritik galibiyetin başmimarı oldu. 30 yaşındaki tecrübeli pivot, Hamilton gibi atlet bir uzuna karşı her iki pota altında da üstünlüğünü kabul ettirmeyi başardı. Faul problemine girmeden 34 dakika sahada kalarak 23 sayı (11-13 ikilik, 1-1 s.atış) üreten Ahmet istatistiklerine 7 ribaund, 1 asist, 2 blok, 2 top çalma da ekledi ve hiç top kaybı yapmadan tam 33 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Ahmet Düverioğlu (Çağdaş Bodrum): 23 sayı (11-13 ikilik), 7 ribaund, 33 vp
  • Tyrone Wallace (Türk Telekom): 27 sayı (5-12 üçlük), 4 ribaund, 7 asist, 29 vp
  • Elijah Bryant (Anadolu Efes): 19 sayı, 14 ribaund, 3 asist, 27 vp
  • Cassius Winston (Tofaş): 18 sayı, 6 ribaund, 5 asist, 24 vp
  • James Woodard (Darüşşafaka Lassa): 26 sayı (6-8 üçlük), 2 ribaund, 24 vp

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Buğrahan Tuncer (Galatasaray Ekmas): 18 sayı, 6 ribaund, 6 asist, 22 vp
  • Okben Ulubay (Türk Telekom): 22 sayı, 2 asist, 21 vp
  • Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka): 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist, 19 vp
  • Enes Berkay Taşkıran (Darüşşafaka Lassa): 14 sayı, 3 ribaund, 2 asist, 18 vp
  • Şehmus Hazer (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist, 17 vp

PUAN DURUMU: