17 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague Play-Off Serisi Üçüncü Maçların Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de play-off heyecanı tam gaz devam ediyor ve serilerdeki üçüncü maçlar da tamamlandı.

Tek temsilcimiz Fenerbahçe ile Ataşehir’de güldüğümüz üçüncü maçları geride bıraktık. Gelin birlikte üçüncü maçların panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

EN İYİ TAKIM:

Normal sezonu 4. sırada bitirerek play-off serisine Olympiakos karşısında saha avantajı ile başlayan FC Barcelona, evindeki ilk maçta son topta kaybederek soğuk bir duş almış ve rakibin servis kırmasına engel olamamıştı. Ama Pire’deki ilk maçta yani serinin 3. maçında bu kez onlar servis kıran taraf oldular. Koç Grimau’nun öğrencileri Laprovittola ile maçı 71-71 ile uzatmaya taşırken, 4-5 numaraları Parker, Hernangomez, Vesely’nin skorer oyunları sayesinde zorlu Pire deplasmanından 80-82’lik skorla galibiyet çıkarmayı başardı. Bu sonuçla hem seride 2-1 öne geçen hem de saha avantajını rakipten geri alan Katalan ekibini biz de alkışlarla 3. maçların en iyi takımı seçiyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU (MVP):

Euroleague’de sezon sonunda verilen resmi ödüllerde NBA’de olduğu gibi En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu kategorisi yok ama olsaydı bu sezon o ödülün sahibi açık ara Josh Nebo olurdu! Maccabi Tel Aviv‘in 1997 doğumlu Amerikalı uzunu, Panathinaikos serisinde direkt olarak sonucu etkileyen bir faktör olduğunu 3. maçta da gösterdi. Karşısında ligin en iyi pivotu olarak kabul edilen Lessort gibi bir isim varken bile her iki pota altında da dominasyonunu sürdürdü. 30 dakika sahada kalan Nebo, 22 sayı (10-13 ikilik, 2-5 s.atış), 9 ribaund, 2 t.çalma, 1 t.kaybı, 1 blok istatistikleriyle tam 31 verimlikik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla 3. maçların en değerli oyuncusu seçiyoruz.

EN İYİ BEŞ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Josh Nebo (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 9 ribaund, 31 vp
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 23 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 26 vp
  • Walter Tavares (Real Madrid): 12 sayı, 13 ribaund, 4 blok, 26 vp
  • Tomas Satoransky (FC Barcelona): 13 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 20 vp
  • Nick Calathes (Fenerbahçe Beko): 13 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 18 vp

PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ: