1 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 5. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de beşinci hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile üzüldüğümüz, Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz zorlu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

EuroCup şampiyonu Granca’nın Euroleague’in finansal şartlarını karşılayamaması sonrası özel davetiye ile yeniden lige dahil edilen Valencia, bu fırsatı şuana kadar çok iyi değerlendirdi ve şuana kadar sergilediği performansla lige renk kattı. Koç Mumbru yönetiminde yaz döneminde yaptıkları mütevazi hamlelerin ne kadar doğru atışlar olduğunu gösteriyorlar. Bu hafta da organizasyonun en zorlu deplasmanlarından birinde, Kaunas’da, rakipleri Zalgiris’i 72-87’lik skorla yani net olarak üstün bir oyunla geçmeyi bildiler! Biz de onları bu dominant galibiyet için kutluyor ve alkışlarla haftanın takımı ödülünü kendierine takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Yaz döneminin en flaş transferlerinden birini Panathinaikos yapmış ve Fransız uzun Mathias Lessort‘u Partizan’dan koparmayı başarmıştı. Sezona yavaş bir başlangıç yapan tecrübeli uznu geçen hafta ile beraber kıpırdanmaya başlamıştı. Bu hafta ise Baskonia karşısında tam olarak kendisini buldu ve geçen sezondan bizi alıştırdığı double-double performanslarından birine imza attı. 28 yaşındaki Lessort, o maçta 29 dakika süre alırken, 8-16 ikilik, 7-8 s.atış isabetleriyle 23 sayı üretirken istatistiklerine 14 ribaund ve 1 asist ekleyerek tam 31 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 23 sayı, 14 ribaund, 31 verimlilik puanı
  • Johannes Thiemann (Alba Berlin): 22 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 30 verimlilik puanı
  • Mike James (AS Monaco): 24 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 30 verimlilik puanı
  • Tornike Shengelia (Virtus Bologna): 18 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 29 verimlilik puanı
  • Kostas Mitoglou (Panathinaikos): 23 sayı, 3 ribaund, 24 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: