2 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 33. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 33. hafta programı tamamlandı.

İstanbul derbisinde temsilcilerimizin karşı karşıya geldiği, Anadolu Efes’in konuk olduğu Fenerbahçe Beko’yu yendiği basketbol dolu bir haftayı daha geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son yılların en çekişmeli, en kaliteli sezonlarından birine şahit oluyoruz. Bitime 2 maç kala takımlar hem ilk 4 sıra hem play-off hem de play-in yarışı için kapışmayı sürdürüyorlar. Bu hafta da play-in potasındaki yerini garantilemek isteyen takımlardan biri olan Baskonia, WiZink’de konuk olduğu liderliği garantilemiş güçlü rakibi Real Madrid karşısında 91-95’lik skorla altın değerinde bir galibiyete imza attı. Bu sonuçla play-in potasındaki yeri netleşen İspanyol ekibi, son haftada alınacak sonuçlara göre 8, 9 ya da 10. sırada yer alacak. Biz de ko. Ivanovic’in öğrencilerini lideri deplasmanda devirerek elde ettikleri bu önemli galibiyet için ayakta alkışlayarak haftanın takımı seöiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu sezon sakatlıkların etkisiyle beklentilerin altında bir performans sergileyen Will Clyburn, son dönemde Anadolu Efes‘in ona en çok ihtiyacı olduğu anlarda ritmini bularak devreye girmeyi başardı! Bu hafta da her zaman rakip olmayı sevdiği, ekstra motive olduğu Fenerbahçe karşısında derbide alınan 80-82’lik kritik galibiyetin yıldızıydı. Bu galibiyetle Efes’in play-in şansını son haftaya taşıdığını belirtelim. Clyburn, 33 dakika sahada kalırken 21 sayı (2-5 üçlük, 5-7 ikilik, 5-6 s.atış), 5 ribaund, 4 asist istatistikleriyle 28 verimlilik puanına ulaşmış olmasının yanı sıra sahadayken de Efes’in rakibine +9 farkla üstünlük kurmasını sağlamıştı. Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Will Clyburn (Anadolu Efes): 21 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 28 vp
  • Joffrey Lauvergne (LDLC Asvel): 21 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 27 vp
  • Markus Howard (Baskonia): 35 sayı (7-12 üçlük), 2 ribaund, 2 asist, 27 vp
  • Nikola Mirotic (Olimpia Milano): 18 sayı, 11 ribaund, 2 asist, 27 vp
  • Moses Wright (Olympiakos): 20 sayı, 4 ribaund, 25 vp

PUAN DURUMU: