27 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 31. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 31. hafta programı tamamlandı.

Anadolu Efes ile sevindiğimiz, Fenerbahçe Beko ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Ataman’ın göreve gelmesiyle özlediği günlere geri dönen Panathinaikos, bu hafta da evinde ilk 4 yarışındaki önemli rakiplerinden birini devirmeyi başardı. OAKA’da tutuk başladıkları maçta ilk yarıyı 12 sayı farkla geride tamamlamalarına rağmen ikinci yarıda müthiş bir hücum performansı sergileyip, tam 55 sayı bularak ve bunu yaparken de ilk yarıda 46 sayı bulan rakibi sadece 35 sayıda tutarak dominant bir oyun sergilediler. Fenerbahçe’nin de yenilmesiyle beraber bu sonuçla ikinci sırayı kapan Yoncalar’ı biz de alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu haftanın merakla beklenen maçlarından birisi de Belgrad’da oynanan Partizan ile Real Madrid arasındaki karşılaşmaydı. Ne oyuncularda ne de taraftarlarda geçen sezon play-off maçında yaşanan olayların gerginliğinin kalmamış olması sevindiriciydi. Yine de en zor deplasmanlardan biri olan Stark Arena’da Real Madrid’in zorlanması bekleniyordu ama Mario Hezonja sahneye çıkarak takımının 76-88’lik skorla beklenenden rahat bir galibiyet almasına liderlik etti. Hırvat forvet 32 dakika sahada kalırken 25 sayı (5-6 üçlük, 3-8 ikilik, 4-6 s.atış), 6 ribaund, 4 asist istatistikleriyle tam 33 verimlilik puanı aldı etti, belki daha da önemlisi o sahadayken Partizan2a tam 20 farkla üstünlük kurdular! Biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mario Hezonja (Real Madrid): 25 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 33 vp
  • Elijah Bryant (Anadolu Efes): 24 sayı, 5 ribaund, 4 asist, 33 vp
  • Nemanja Nedovic (Kızıl Yıldız): 25 sayı, 3 ribaund, 7 asist, 30 vp
  • Moustapha Fall (Olympiakos): 12 sayı, 6 ribaund, 4 asist, 25 vp
  • Kostas Sloukas (Panathinaikos): 18 sayı, 4 ribaund, 8 asist, 25 vp

PUAN DURUMU: