2 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 23. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 23. hafta programı tamamlandı.

Fenerbahçe Beko ile sevindiğimiz Anadolu Efes ile üzüldüğümüz zorlu bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Son dönemde aldığı istikrarsız sonuçlarla ilk 4 yarışında uzaklaşan geçen sezonun Final Four ekiplerinden AS Monaco, bu hafta James ve Okobo liderliğinde temsilcimiz Anadolu Efes’i devirerek özgüven tazeledi ve aynı zamanda 3 maçlık deplasman kabusuna da son vermiş oldu. Son bölümde şansları da yaver gitti ve temsilcimizin hatalarını değerlendirerek 78-80’lik skorla altın değerinde bir deplasman galibiyetine imza atmış oldular. Kısa Euroleague tarihinde Sinan Erdem’de ilk kez kazanan ve bu sayede play-off yarışında avantajlı konumunu tekrar ele geçiren Fransız ekibini biz de kutluyor ve haftanın takımı ödülünü kendilerine takdim ediyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Maccabi Tel Aviv, her ne kadar ülkeden devam eden olağanüstü hal nedeniyle iç saha maçlarını Belgrad’da taraftarlardan yoksun olarak oynuyor olsa da artık burayı evleri olarak kabul etmiş durumdalar ve iyi sonuçlara imza atıyorlar. Nitekim bu hafta da formda ekiplerden biri olan Panathinaikos’u 90-75 gibi net bir skorla geçtiler. Bu önemli galibiyetin başmimarı ise Wade Baldwin‘den başkası değildi! 27 yaşındaki tecrübeli guard, 31 dakika sahada kalırken 2-4 üçlük, 6-7 ikilik, 4-4 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretip istatistiklerine 3 ribaund, 8 asist, 2 top çalma ekledi ve sadece 3 top kaybı yaparak 33 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken rakipleri Pana’ya tam 14 sayı farkla üstünlük kurdular. Biz de bu performanstan ötürü onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Wade Baldwin (Maccabi Tel Aviv): 22 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 33 vp
  • Zach LeDay (Partizan): 21 sayı, 5 ribaund, 32 vp
  • Johnathan Motley (Fenerbahçe Beko): 23 sayı, 11 ribaund, 29 vp
  • Youssoupha Fall (LDLC Asvel Villeurbanne): 16 sayı, 13 ribaund, 28 vp
  • Shavon Shields (Olimpia Milano): 23 sayı, 5 ribaund, 5 asist, 26 vp

PUAN DURUMU: