27 Nisan 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 21. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de yirmibirinci hafta programı tamamlandı.

Hem Fenerbahçe Beko hem de Anadolu Efes ile kazandığımız keyifli bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Anadolu Efes her ne kadar bu sezon beklentileri karşılayamamış olsa da yüksek potansiyelli bir takım olduğunu gösterdi. İlk 10 sırada yer almak için yarıştan kopmak istemeyen Anadolu Efes, bu hafta evinde çok kritik bir maça çıktı. Sezon başından bu yana en iyi basketbolunun oynayan, daha da önemlisi bir türlü beklentileri karşılayaman Thompson’ın yıldız performansı ile öne çıkarak liderlik ettiği temsilcimiz, konuk ettiği ligin en istikrarlı, eniyi basketbol oynayan takımlarından biri olan Virtus Bologna’yı 99-75 gibi dikkat çekici bir skorla geçmeyi başardı. Biz de temsilcimizi bu müthiş zafer için alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Panathinaikos‘un yaz döneminde koç Ataman’ın gelişiyle yaptığı transferler arasında en önemlilerinden birisi de kuşkusuz Mathias Lessort. Fransız uzun geçen sezon Partizan’da sergilediği istikrarlı ve yüksek enerjili performansını aynı şekilde Yeşil-Beyazlı forma ile de sürdürüyor. Özellikle Balcerowski’nin artık rotasyonun iyice diplerine gitmesiyle süreleri artan savaşçı uzun, bu hafta Monaco karşısında alınan farklı galibiyetin başmimarıydı. 31 dakika sahada kalırken 23 sayı (9-10 ikilik, 5-6 s.atış), 9 ribaund, 5 asist, 3 top çalma istatistikleriyle tam 42 verimlilik puanına ulaştı ki o sahadayken Pana, Fransız ekibine tam 33 sayı farkla üstünlük kurdu! Biz de onu bu parmak ıssırtan performansın ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Mathias Lessort (Panathinaikos): 23 sayı, 9 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 42 vp
  • Walter Tavares (Real Madrid): 18 sayı, 19 ribaund, 2 asist, 2 blok, 32 vp
  • Darius Thompson (Anadolu Efes): 26 sayı (4-4 üçlük), 2 ribaund, 2 asist, 5 t.çalma, 31 vp
  • Dyshawn Pierre (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 29 vp
  • Scottie Wilbekin (Fenerbahçe Beko): 30 sayı (6-10 üçlük), 4 asist, 28 vp

PUAN DURUMU: