21 Mayıs 2024

2023-24 Euroleague Fantasy Seçimleri (Play-off 3. maçlar)

Turkish Airlines Euroleague‘de 2023-24 normal sezonu tamamlandı ve play-off heyecanı 30 Nisan Salı günü oynanacak serilerde oynanacak üçüncü maçlarla devam ediyor.

Sezon boyunca olduğu gibi play-off serilerindeki maçlar öncesinde de Euroleague Fantasy oyunundaki seçimlerimi ve sizinle paylaşmak istedim, keyifli okumalar.

Önce yolları ayırdığımız isimlere bir bakalım:

  • Chus Mateo (Real Madrid)
  • Jaron Blossomgame (Monaco)
  • Mike James (Monaco)
  • Dzanan Musa (Real Madrid)

Kadroya yeni eklediğimiz isimler:

  • Sarunas Jasikevicius (Fenerbahçe Beko): Temsilcimiz serideki ilk 2 maçı deplasmanda oynamasına rağmen başarılı bir performansa imza atıp ilk maçtan servis kırdı ve şimdi Ataşehir’e önemli bir avantajla geliyoruz. Buradaki ilk 2 maçı kazanırsak Final Four biletini kapacağız. Özellikle bu maçı rakibe mesaj verme ve seride öne geçme açısından ne kadar kritik olduğunu düşündüğümüzde koç Saras ve takımın konsantrasyon seviyesinin de zirvede olacağını belirtebiliriz. Sarı lacivertlilerden net bir galibiyet bekliyorum.
  • Codi Miller-McIntyre (Baskonia): 29 yaşında olabilir ama şuanda Euroleague’deki çaylak sezonunu geçiriyor ve çok yönlü performansı ile adından sıkça söz ettirdi. Bu serideki ilk 2 deplasman maçında da güçlü Real’e çok iyi direndi. Şimdi evlerinde tamam mı devam mı maçına çıkacaklar ve bu maçta bir kez daha kalitesini ortaya koymasını, bize 20 bandında bir skor getirmesini bekliyorum.
  • Alec Peters (Olympiakos): Kırmızılar ilk maçı deplasmanda yenerek servis kırdılar ve seride öne geçmek, bu avantajı koruyabilmek adına evlerinde kazanmaya çalışacaklar. Koç Bartzokas’ın hücumda en güvendiği ellerden birisi yine Peters olacak. Sayı ve ribaund departmanlarındaki verimli üretim ile bize 15-20 bandında bir puan getirmesini bekliyorum.
  • Nigel Hayes-Davis (Fenerbahçe Beko): Tecrübeli yıldız 3, 4, 5 pozisyonlarının tamamını süre alıyor maç içerisinde ve kesinlikle koç Saras’ın jokeri konumunda. Bu nedenle de dakikaları yüksek, özellikle sayı, ribaund, asist departmanlarında etkili oluyor ki araya birkaç top çalma ve blok da sıkıştıran puanı 20 baremine çıkıyor zaten. Taraftarının önünde daha da verimli oynayacağını ve bize 20 hatta üstünde puan getirebileceğini tahmin ediyorıum.