3 Mayıs 2024
Turkish Airlines Euroleague iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 Turkish Airlines Euroleague 2. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de ikinci hafta programı tamamlandı.

Hem Anadolu Efes hem de Fenerbahçe ile üzüldüğümüz can sıkıcı bir haftayı geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Yaz döneminde Mirotic’i gönderip bütçe küçülmesine giden ve birçok basketbolseverin yetersiz gördüğü bir kadro ile yola çıkan FC Barcelona, çiçeği burnunda koçu Grimau liderliğinde herkesi şaşırtmaya devam ediyor! İlk hafta evlerinde bir önceki sezonun şampiyonu Efes’i farklı geçtikten sonra bu hafta da geçen sezonun finalisti Olympiakos’u Pire’de yani deplasmanda 68-77 gibi net bir skorla devirmeyi başardılar. Takım olarak ortaya koydukları nefis savunma performansı ile Final Four bileti için şimdiden sinyali çaktıklarını söyleyebiliriz. Hücumda da topu çok iyi paylaşan Barça, Olympiakos’un eksiklerinden de faydalanarak geniş rotasyonunu kullanarak sürekli diri kaldı ve hanesine bir kritik galibiyet daha yazdırdı. Biz de onları alkışlarla bu önemli deplasman galibiyetinin ardından haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Geçen sezonun şampiyonu Real Madrid, yeni sezona da fırtına gibi başladı diyebiliriz. Bu hafta İstanbul’da konuk oldukları bir önceki sezonun şampiyonu olan temsilcimiz Anadolu Efes karşısında hücumda tam anlamıyla şov yaptılar ve 103 sayı ürettiler! Bu müthiş performansın başmimarı ise takımın Fransız yıldızı Guerschon Yabusele‘den başkası değildi. Fransız forvet, Efes’in tüm savunma çabalarına rağmen sahada kaldığı 26 dakika boyunca 3-3 üçlük, 3-4 ikilil, 7-7 s.atış isabetleriyle kusursuza yakın bir performans sergiledi ve 22 sayısının yanınna 8 ribaund, 4 asist, 2 top çalma da ekleyerek tam 39 verimlilik puanına ulaştı, o sahadayken takımı rakibe +20 farkla üstünlük sağladı! Biz de onu bu nefis performansının ardından alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 22 sayı, 8 ribaund, 4 asist, 39 verimlilik puanı
  • Zach LeDay (Partizan): 13 sayı (3-3 ikilik, 1-1 üçlük), 7 ribaund, 2 asist, 22 verimlilik puanı
  • James Nunnally (Partizan): 17 sayı, 5 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik puanı
  • Facundo Campazzo (Real Madrid): 15 sayı, 6 ribaund, 10 asist, 24 verimlilik puanı
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): 17 sayı, 7 asist, 22 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: