28 Nisan 2024

2023-24 Sezonu: NBA’den Euroleague’e Gelen 10 Önemli İsim

Yıldızları Avrupa’dan NBA‘e taşıyan yol artık iki yönlü bir cadde haline geldi.

Her yıl Dünya’nın en üst liginde yılların deneyimine sahip bir avuç oyuncu Turkish Airlines EuroLeague‘de mücadele etmek için Atlantik’i geçiyor. Bu sezon da EuroLeague kulüpleri geçtiğimiz sezon NBA’de forma giyen 10 önemli oyuncuyla sözleşme imzaladı.

Hepsinin NBA’de uzun yıllar tecrübesi var ve hatta biri kariyerinin başlarında EuroLeague’i denedi. Gelin bu yaz NBA’den EuroLeague’e gelen oyuncuları yakından tanıyalım:

10. Marko Simonovic, Kızıl Yıldız

23 yaşında, NBA’de toplam 16 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar; 8 sayı, 4 ribaund, 1 blok.

Simonovic, Chicago’da Bulls ve kulübün G-League şubesinde oynadığı iki yılın ardından Belgrad’a döndü. Simonovic bundan önce iki sezonu Mega Basket’te geçirmişti. Geçtiğimiz sezon Windy City formasıyla 25 G-League maçında double-double ortalamaları tutturan ve üçlüklerin yaklaşık yüzde 40’ını isabete çeviren Simonovic’in EuroLeague’de güçlü bir çaylak sezonu geçirmesi bekleniyor.

9. Frank Jackson, LDLC Asvel Villeurbanne

25 yaşında, NBA’de toplam 214 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar; 31 sayı, 8 ribaund, 6 asist.

Jackson iki sezon boyunca hem New Orleans Pelicans hem de Detroit Pistons’ta benchten gelen bir skorerdi. Geçtiğimiz sezonun büyük bölümünü Salt Lake City formasıyla 23.2 sayı ortalaması tutturduğu G League’de geçirdi ve şimdi hücum potansiyelini ASVEL’e taşıyor.

8. Sterling Brown, Alba Berlin

28 yaşında, NBA’de toplam 292 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar; 27 sayı, 13 ribaund, 6 asist

İki kez NBA şampiyonu olan Shannon Brown’ın küçük kardeşi olan Sterling, altı NBA sezonunda kazanan takımların bir parçası oldu; 2020’de Milwaukee Bucks ile ve iki yıl sonra Dallas Mavericks ile konferans finallerine ulaştı. Kazanma DNA’sı ile Berlin ekibine de seviye atlatması bekleniyor.

7. PJ Dozier, Partizan

26 yaşında, NBA’de toplam 136 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar; 23 sayı, 11 ribaund, 8 asist

Dozier, NBA’de geçirdiği altı sezon da dahil olmak üzere tüm profesyonel kariyerini ülkesi Amerika Birleşik Devletleri’nde geçirdi. Üç perimetre pozisyonunda da oynayabiliyor ve yetenekli Partizan arka alanında iz bırakabilir.

6. Jabari Parker, FC Barcelona

28 yaşında, NBA’de toplam 321 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar; 36 sayı, 15 ribaıund, 9 asist

2014 NBA Draftı’nda 2. sıradan seçilen Parker, altı NBA takımıyla geçirdiği sekiz sezonda 14.1 sayı ortalaması yakaladı. Güçlü forvet şimdi Barcelona’nın yeniden inşa edilen ön alannıın önemli bir parçası olarak bu skorer dokunuşunu göstermeyi planlıyor.

5. Frank Kaminsky, Partizan

30 yaşında, NBA’de toplam 430 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar, 31 sayı, 13 ribaund, 8 asist.

Kaminsky, harika bir dış şut dokunuşuna sahip hareketli bir pivot. Wisconsin’deki başarılı kolej kariyerinin ardından Charlotte Hornets tarafından lotaryadan seçildi ve dört kulüpte sekiz NBA sezonu oynadı. Şimdi Belgrad’da yeni bir meydan okumayla karşı karşıya.

4. Juancho Hernangonez, Panathinaikos

27 yaşında, NBA’de toplam 350 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar, 27 sayı, 13 ribaund, 3 blok.

2016 NBA Draftı’nda 15. sıradan seçilen Hernangomez, yedi sezon geçirdiği NBA için İspanya’dan ayrıldığında henüz 20 yaşındaydı. Koç Ataman’ın Panathinaikos takımında büyük bir rol oynayacak gibi görünüyor.

3. Willy Hernangomez, FC Barcelona

29 yaşında, NBA’de toplam 344 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar, 29 sayı, 17 ribaund, 3 blok.

Real Madrid altyapı sisteminin bir ürünü olan Hernangomez, kariyerinin başlarında Los Blancos için iki EuroLeague sezonu oynadıktan sonra yedi NBA macerası için denizaşırı ülkelere gitti. Şimdi Barcelona’da büyük hedeflerle Avrupa’ya dönüyor.

2. Serge Ibaka, FC Bayern Munich

34 yaşında, NBA’de toplam 1071 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar, 34 sayı, 22 ribaund, 11 blok.

NBA’de Toronto Raptors ile 2019’da şampiyonluk yaşadığı ve üç kez en iyi savunma beşine seçildiği 14 sezonun ardından Ibaka Avrupa’ya dönüyor. Münih’te, 2011 yılında Real Madrid’de Ibaka’ya koçluk yapan Pablo Laso ile yeniden bir araya gelecek.

1.Kemba Walker, AS Monaco

33 yaşında, NBA’de toplam 781 maça çıktı ve her istatistikte yakaladığı en yüksek performanslar, 60 sayı, 12 ribaund, 16 asist.

Walker dört kez NBA All-Star’ı olmuş, bir maçta 60 sayı atmış ve 2018-19 sezonunda sayı krallığında lig üçüncüsü olmuştu. Monaco’nun yıldızlarla dolu arka alanına katılan Walker’ın hedefi takımını bir kez daha Final Four’a taşımak.