28 Nisan 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 5. Maç Günü Panoraması ve Ödüller (12-13 Aralık)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 5. maç günü programı tamamlandı.

3 temsilcimizin sahne aldığı, Galatasaray artı Tofaş ile sevindiğimiz ama Pınar Karşıyaka ile üzüldüğümüz bir haftayı geride bıraktık. Gelin her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Normal sezonda en zor ve denk gruplardan birisi kuşkusuz E grubu. 5. maçlara kadar aslında resim belli gibiydi, Strasbourg ile temsilcimiz Karşıyaka liderlik için yarışıyordu ama bu hafta diğer iki takım bu iki ekibi yenerek işleri karıştırdı. Oldenburg, evinde temsilcimiz Karşıyaka’yı 97-88’lik skorla geçerek 2 galibiyete ulaştı ve temsilcimize karşı ikili averaj üstünlüğünü de ele alarak son hafta öncesi liderlik şansını bile korumuş oldu. Son dönemin formda ve güçlü takımlarından biri olan temsilcimiz Karşıyaka karşısında aldıkları bu kritik galibiyet için biz de onları alkışlarla kutluyor ve haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Temsilcimiz Tofaş, sezonun sonradan açılan takımlarından birisi. Bu hafta da grubun zayıf ekiplerinden Igokea’yı Bursa’da tam 34 sayı farkla geçerek ikinci galibiyetlerini aldılar ve play-in biletini garantilemiş oldular. Bu dominant galibiyetin başmimarı ise son haftalarda sessiz kalan isimlerden biri olan Luke Maye oldu. 26 yaşındaki Amerikalı uzun, 23 dakika süre aldığı maçta 19 sayı (3-6 üçlük, 5-6 ikilik), 7 ribaund, 3 asist istatistikleriyle 28 verimlilik puanına ulaştı. Biz de onu bir verimli ve etkili performansından dolayı alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Luke Maye (Tofaş): 19 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 28 verimlilik puanı
  • David McCormack (Galatasaray Ekmas): 19 sayı, 10 ribaund, 26 verimlilik puanı
  • Martynas Echodas (Rytas): 18 sayı, 13 ribaund, 25 verimlilik puanı
  • Len Schoormann (Oldenburg): 18 sayı, 5 ribaund, 3 asist, 22 verimlilik puanı
  • Jean Salumu (Oostende): 18 sayı, 4 ribaund, 2 asist, 18 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: