14 Mayıs 2024
FIBA Şampiyonlar Ligi iddaa tahmin ve analizleri

2023-24 FIBA Şampiyonlar Ligi 2. Maç Günü Panoraması ve Ödüller

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde 2. maç günü programı tamamlandı.

2 temsilcimizin sahne aldığı, Daçka ile sevindiğimiz ve Bursaspor ile üzüldüğümüz haftayı geride bıraktık. Gelin geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi haftanın panoramasını birlikte hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Sekizkök yönetminde yeniden yapılanan Darüşşafaka Lassa, sezona biraz yavaş başlamıştı özellikle BSL’de ama BCL sahnesinde ritmlerini buldular ve bu hafta turnuvanın en güçlü takımlarından birisini devirmeyi başardılar. 18 sayı farkla geriye düştükleri böyle güçlü bir rakip karşısında taraftardan yeteri kadar destek alamasa da Abdur-Rahkman liderliğinde unutulmayacak geri dönüşlerden birine imza atan temsilcimiz, üçüncü çeyrekte sergilediği 30-15’lik dominant performansın ardından karşılaşmayı da 88-84’lük skorla kazanmayı bildi. Biz de koç Sekizkök ve öğrencilerini altın değerindeki bu önemli galibiyet için ayakta alkışlıyor ve onları haftanın takımı seçiyoruz.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Hem koçunu değiştiren hem de kadrosunu komple değiştiren Ludwigsburg, mentalitesinde ise bir değişikliğe gitmemiş. Bu sezon da kadrosuna kattığı genç ve yetenekli Amerikalı oyuncularla adlarından sıkça söz ettireceklerinin sinyallerini daha ilk maçlardan verdiler. 24 yaşındaki Jayvon Graves de bu isimlerin başında geliyor kuşkusuz. Limoges’daki çaylak sezonunun ardından Alman ekibinde artık bir yıldız statüsüne yerleşti, takımın 1 numaralı skor opsiyonu konumunda ve çok yönlü oyunu ile dikkat çekiyor. Bu hafta da Szczecin karşısında alınan galibiyette 36 dakika sahada kalırken 2-4 üçlük, 5-10 ikilik, 6-6 s.atış isabetleriyle 22 sayı üretirken istatistiklerine 7 ribaund ve 5 asist de ekleyerek 25 verimlilik puanına ulaştı, biz de onu alkışlarla haftanın MVP’si seçiyoruz.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Jayvon Graves (Ludwigsburg): 22 sayı, 7 ribaund, 5 asist, 25 verimlilik puanı
  • Jordan McRae (AEK): 22 sayı, 5 ribaund, 2 asist, 25 verimlilik puanı
  • Muhammad-Ali Abdur-Rahkman (Darüşşafaka Lassa): 16 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 22 verimlilik puanı
  • T.J. Campbell (Cholet): 9 sayı, 2 ribaund, 11 asist, 21 verimlilik puanı
  • David Kravish (Unicaja Malaga): 13 sayı, 8 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik puanı

PUAN DURUMU: