27 Nisan 2024

2023-24 Euroleague Sezonu: Gölgede Kalan 10 Önemli İsim

Turkish Airlines EuroLeague‘e yeni katılan oyunculardan orta seviye katkı verenlere kadar bazı oyuncular, yıldız olarak etiketlenmemiş olsalar bile bu sezon takımları için fark yaratmaya hazır görünüyorlar. İşte henüz herkesin radarında olmayan ancak yetenekleriyle takımları için yap-bozu tamamlayabilecek 10 etkili oyuncu. Uzun süre gölgede kalacaklarını düşünmüyorum!

10. Nate Sestina, Fenerbahçe Beko

Sestina geçen sezon Türk Telekom EuroCup’ta finale yükselirken uzun forvet pozisyonunda istikrarlı bir katkı sağladı ve benchten gelerek 10.4 sayı ve 4.0 ribaund ortalamaları tutturdu. EuroLeague’de de bu rakamlara yaklaşabilirse Fenerbahçeli taraftarlar çok mutlu olacak.

9. Derek Willis, Anadolu Efes

Willis EuroCup’ta geçirdiği üç sezonun her birinde önemli bir sıçarama yaptı ve geçen sezon Venedik’te 12.9 sayı, 5.0 ribaund, 15.0 verimlilik puanı ortalamaları ile zirve yaptı ve harika bir şut isabetiyle oynadı: İki sayılık atışlarda yüzde 58.8, üç sayılık atışlarda yüzde 47.5 ve faul çizgisinde yüzde 90.7. Eğer EuroLeague çaylağı olarak bunların bir kısmını bile tekrarlayabilirse Efes yatırımın karşılığını daha ilk sezondan alabilir.

8. Jerian Grant, Panathinaikos

Geçen sezonun EuroCup MVP’si finalist Türk Telekom’da her şeyi yaptı ve sayı, asist, top çalma ve verimlilik puanı sıralamalarında ilk 15’te yer aldı. EuroLeague’deki ilk sezonunda Milano’da az süre alan Grant, Panathinaikos’ta yeteneklerinin tamamını gösterme şansı bulacak.

7. Jasiel Rivero, Maccabi Tel Aviv

Kübalı pivot Valencia ile EuroLeague’de çaylak olarak 19 dakikanın altında süre almasına rağmen 9.4 sayı ortalaması tutturdu. Alçak post oyunu ve hücum ribaundları Maccabi’de hoş karşılanacak ve savunmalar takımın yüksek skor potansiyelli arka alanına odaklanırken bolca kolay basket bulacak.

6. Naz Mitrou-Long, Zalgiris Kaunas

Geçen sezon EuroLeague’deki ilk yedi maçında 12.4 sayı ortalaması yakalayan Mitrou-Long, Milan’da maç başına 4.9 sayıya kadar geriledi. Ignas Brazdeikis’in Olympiakos’a gitmesiyle birlikte Zalgiris’te istikrarlı olabileceğini göstermek için bir şans daha bulacak.

5. Ognjen Dobric, Virtus Bologna

Dobric, Kızılyıldız formasıyla geçirdiği yedi sezonun son ikisinde çift haneli skor üreten bir oyuncu oldu ancak o zaman bile her yönüyle canlı olan oyunu, Sırbistan dışındaki ilk takımı olan Virtus’ta bir kez daha ivme kazanacak.

4. Mike Tobey, Kızıl Yıldız

Tobey EuroLeague’de geçirdiği üç sezonun hiçbirinde 19 dakikadan fazla süre almadı ve nadiren ilk beş başladı ancak şut tehditi ve alçak posttaki verimli oyunu Kızıl Yıldız’ın diğer güçlü yönlerine çok iyi uyuyor, bu yüzden Tobey’nin yeni takımının hücumunu dengelemede önemli bir rol üstlenmesini bekliyoruz.

3. Andreas Obst, FC Bayern Munich

Almanya’nın Dünya Kupası’nda altın madalya kazanmasında rol almadan önce pek çok kişi tarafından saf bir keskin nişancı olarak görülen Obst, kariyerinin en parlak dönemine girerken oyununu çeşitlendirdi. Jaycee Carroll gibi benzer bir oyuncuyu mükemmel bir şekilde kullanan Bayern’in yeni patronu Pablo Laso’nun yönetiminde Obst geçen sezon maç başına attığı 9.9 sayıdan çok daha büyük bir tehdit olacak.

2. Timothe Luwawu-Cabarrot, LDLC Asvel Villeurbanne

Luwawu-Cabarrot, kısaltılmış ilk EuroLeague sezonunda 22 maçın 10’unda 14 sayı veya daha fazla atarak ve biri hariç hepsinde 25 dakika veya daha fazla oynayarak takımına ne kadar faydalı olabileceğinin sinyallerini verdi. Onun ASVEL için bir güç haline geldiğini görürseniz şaşırmayın, bu arada bolca sahada kalmasını bekleyebilirsiniz.

1.Jared Harper, Valencia

Geçtiğimiz sezon Valencia formasıyla Avrupa basketbolundaki ilk deneyimini yaşayan ve 10.4 sayı, 3.3 asist ortalamaları yakalayan, her iki kategoride de 40 dakika başına EuroLeague oyuncuları arasında 11. sırada yer alan Harper, İspanyol kulübündeki ikinci sezonunda öğrendiği her şeyi kullanmak için daha fazla fırsat bulacak.