27 Nisan 2024

2023-24 Euroleague Sezonu: Evine Dönen 10 Önemli İsim

Taraftarların sizi halen takip ettiği ve yönetim ile aranızın iyi olduğu bir kulübünüz olduğunda, elbette tekrar evinize dönebilirsiniz!

Son yıllarda daha fazla oyuncu daha önce oynadıkları kulüplerde ikinci bir fırsat arıyor. İşte memleketlerine ya da eski kulüplerine dönen oyuncuların yer aldığı Turkish Airlines Euroleague sezonunun en iyi 10 eve dönüşü.

10. Edwin Jackson, LDLC Asvel Villeurbanne (son ziyareti: 2019-20 sezonu)

Jackson, akıl almaz bir hamleyle İspanya üçüncü ligindeki Hestia Menorca’dan ASVEL ile EuroLeague’de oynamaya geliyor. Tecrübeli bir skorer olan Jackson, kulüpte üçüncü sezonunu geçiriyor.

9. Dejan Davidovac, Kızıl Yıldız (son ziyareti: 2021-22 sezonu)

Davidovac CSKA Moskova’da geçirdiği bir sezonun ardından Kızıl Yıldız’a geri döndü. Yüksek basketbol IQ’su, harika dribbling becerileri ve çok yönlülüğüyle geçen sezon özlenen bir oyuncuydu. Artık değil, çünkü Davidovac Zvezda’ya birçok yönden yardımcı olmak için geri döndü.

8. Ognjen Jaramaz, Partizan (son ziyareti: 2020-21 sezonu)

Jaramaz son iki sezondur FC Bayern Münih’te oynamak için Belgrad’dan ayrıldı. Daha olgun, daha güçlü ve kendine daha çok güvenen bir oyuncu olarak geri döndü. Jaramaz daha iyi olmaya devam etmek için doğru yerde.

7. Nigel Williams-Goss, Olympiakos (son ziyareti: 2018-19 sezonu)

Wiliams-Goss EuroLeague’deki çaylak sezonunu Olympiacos’ta geçirdi. Şimdi son şampiyon olarak geri dönüyor; geçtiğimiz bahar Real Madrid ile kupayı kaldırmıştı. Williams-Goss yeni ve geliştirilmiş bir saha içi generali rolüyle geri döndü.

6. Nemanja Bjelica, Kızıl Yıldız (son ziyaret: 2009-10 sezonu)

Bjelica, evinden 22 yaşında ayrıldı. EuroLeague MVP’si (2014-15 sezonunda Fenerbahçe İstanbul ile) ve NBA şampiyonu (2022’de Golden State Warriors ile) olarak geri döndü. Bjelica sağlıklı olduğunda kritik bir veteran rolü oynayabilir.

5. Devin Booker, FC Bayern Munich (son ziyaret: 2018-19 sezonu)

Bayern’de üç sezon oynayan Booker, Khimki ve Fenerbahçe’de geçirdiği ikişer yılın ardından geri döndü. 32 yaşındaki Booker artık daha tecrübeli ve hala çemberin üzerinde bitirebilen patlayıcı bir oyuncu.

4. Ioannis Papapetrou, Panathinaikos (son ziyaret: 2021-22 sezonu)

Babası Argyris Panathinaikos takım kaptanı olan Papapetrou, koç Zeljko Obradovic yönetimindeki Partizan’da geçirdiği bir sezonun ardından Yeşiller’e geri döndü. Şimdi koçluğunu bir başka çoklu EuroLeague şampiyonu Ergin Ataman yapacak.

3. Milos Teodosic, Kızıl Yıldız (son ziyaret: 2006-07 sezonu)

Teodosic FMP’de oynadıktan sonra Olympiacos ile 2009-10 EuroLeague MVP ödülünü kazandı, CSKA ile EuroLeague’i kazandı ve Virtus Bologna ile EuroCup kupasını kaldırdı. ‘Sihirbaz’ Belgrad’a geri döndü!

2. Nikola Milutinov, Olympiakos (son ziyaret: 2019-20 sezonu)

Milutinov 2015’ten 2020’ye kadar beş sezon boyunca kırmızı beyazlı formayı giydi ve bu süre zarfında 2017’de EuroLeague Şampiyonluk Maçı’na çıktı. 28 yaşında kariyerinin zirvesinde ve aklında tek bir hedef var: EuroLeague tacını ele geçirmek.

1.Facundo Campazzo, Real Madrid (son ziyaret: 202-21)

Campazzo son şampiyonun kadrosuna kattığı tek isim oldu. Daha önce Los Blancos’un 2015 ve 2018’de EuroLeague şampiyonluğu kazanmasına yardımcı olmuştu. Campazzo uzun vadeli bir kontrat imzaladı ve Koç Mateo’nun yönetiminde ana saha generali olarak takımına tekrar şampiyonluk kazandırmak isteyecek.